εργαζόμενοι-χ-υ-τ-α-θήβας-kατά-της-μεταφ-610147
ΔΗΜΟΙ | 22.09.2022 | 19:33

Εργαζόμενοι Χ.Υ.Τ.Α Θήβας: Kατά της μεταφοράς των απορριμμάτων της Εύβοιας

Οι εργαζόμενοι στην εγκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. Θήβας καταγγέλλουμε την προκλητική συμπεριφορά της Ελληνικής Κυβέρνησης να αδιαφορήσει για όσα επιτάσσουν η νομιμότητα αλλά και τα πραγματικά δεδομένα, και να επιχειρήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων της Εύβοιας στον Χ.Υ.Τ.Α. Θήβας, ο οποίος, αν εφαρμοστεί η απόφαση, θα κορεστεί σε περίπου 6 μήνες, αφήνοντας στη συνέχεια τους εργαζομένους χωρίς δουλειά και τα απορρίμματα μας στους δρόμους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση επιβραβεύει με αυτή της την απόφαση τους αυτοδιοικητικούς της Εύβοιας που επί σειρά ετών αδιαφορούσαν και δεν  προετοίμαζαν έργα διαχείρισης των απορριμμάτων τους, και τιμωρεί τους Δήμουςκαι τους πολίτες της Βοιωτίας που προγραμμάτισαν, σχεδίασαν, ένταξαν, κατασκεύασαν και δούλεψαν έργα και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο. Τους ενημερώνουμε ότι ακριβώς επειδή η παράνομη αυτή απόφασή τους οδηγεί στο κλείσιμο της εγκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. Θήβας, για το λόγο αυτό η εν λόγω απόφαση ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ και θα φροντίσουν για αυτό οι εργαζόμενοι και οι πολίτες του τόπου.

Καλούμε το Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας να μην εφαρμόσει την απόφαση αυτή του Υπουργού, το Δήμο και τους Φορείς της πόλης σε συντονισμένη δράση απέναντι σε όσους ασχολούνται με τη Θήβα μόνο για να την επιβαρύνουν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Βουλευτή κο Μουλκιώτη για το ενδιαφέρον και την επερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή.