Εργαζόμενοι Αλίμου: Ο δήμαρχος δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε για τη συνδικαλίστρια - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
12
Αύγουστος
Back

Εργαζόμενοι Αλίμου: Ο δήμαρχος δεν έπραξε όσα δεσμεύτηκε για τη συνδικαλίστρια

Επιστολή προς τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στέλνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου, προχωρώντας σε μία προσπάθεια τοποθέτησης των γεγονότων σχετικά με τη δίωξη συνδικαλίστριας συναδέλφου τους σε πραγματική βάση. Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι ο δήμαρχος Αλίμου δεν έπραξε όσα είχε δεσμευτεί περί διαλόγου για την πειθαρχική δίωξη της συνδικαλίστριας.

Ολόκληρη η επιστολή του Συλλόγου: 

Κύριε Δήμαρχε,

Ως η μοναδική και αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση στον Δήμο μας, είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε τα πραγματικά γεγονότα.

Στην τελευταία προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης της αντιπροέδρου του Συλλόγου, συναδέλφου Δήμητρας Δημητρίου είχατε δεσμευτεί σε διάλογο με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, πράγμα που ποτέ δεν πράξατε.

Επίσης, ο Σύλλογος  Εργαζομένων σας έχει κοινοποιήσει με πρωτοκολλημένα έγγραφά του, αν και ήδη τα γνωρίζατε ως έγκριτος νομικός που είστε, την εγκύκλιο της Υπουργού εργασίας κας Αχτσιόγλου και την σχετική γνωμοδότηση της Νομ.Συμβούλου της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ κας Τσίπρα σχετικά με τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όπως επίσης σας ενημερώσαμε για την παρέμβαση του κου Διαμαντή να ζητήσει με απόφασή του την περικοπή των αποδοχών στα μέλη του προεδρείου που είχαν κάνει χρήση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Όμως κύριε Δήμαρχε σήμερα με απάντησή σας, η οποία έχει τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία με υβριστική προς το προεδρείο ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης, μειοψηφίας του Συλλόγου μας. με αρ.πρωτ.15356 και ημερομηνία 25-7-2016, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Η συνάντηση, που αναφέρεται στο έγγραφό σας, με τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν προφανώς στο πλαίσιο ιδιωτικού ραντεβού δύο κομματικών φίλων, διότι η επίσημη εκπροσώπηση της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι συλλογική από το προεδρείο της που εξουσιοδοτείται από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Συνεπώς επίσημα η Ομοσπονδία δεν καλέστηκε για οποιαδήποτε συνάντηση και συζήτηση.

Επίσης κύριε Δήμαρχε το να απαντάτε μόνο στη μειοψηφία του Συλλόγου πρέπει να οφείλεται στη μεγάλη κούραση που περνάτε τελευταία και ξεχνάτε ότι από τις εκλογές του Συλλόγου μας τον Μάρτιο του 2015 η παράταξη που απευθύνεστε δεν υπάρχει στον Σύλλογο μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη του Δ.Σ. εκλέχτηκαν από ψηφοδέλτια του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Αλίμου, της ΔΑΣ-ΟΤΑ Αλίμου και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου όμως δεν εκπροσωπείται από παρατάξεις αλλά από το νόμιμο προεδρείο του και οφείλετε να απαντάτε στα πρωτοκολλημένα έγγραφά του που απευθύνονται σε σας σαν θεσμός.

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αλίμου για μια ακόμα φορά σας ζητά διάλογο για τα προβλήματα του Δήμου. Για μια ακόμα φορά στόχος μας είναι η καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου που συνέπεια θα έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του Δημότη.

Κύριε Δήμαρχε,

συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να επιζητούμε διάλογο μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης μέσω της νόμιμης και εκλεγμένης από εκείνους εκπροσώπησής τους και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας επειδή τα προβλήματα βαλτώνουν και όχι με δική μας ευθύνη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!