επίθεση-σε-γιατρό-στην-κρήτη-οι-αιρετ-931671
ΔΗΜΟΙ | 11.01.2023 | 10:21

Επίθεση σε γιατρό στην Κρήτη: «Οι αιρετοί καλύπτουν» τους τραμπούκους»

Συνοδός ασθενούς στην Κρήτη φέρεται να έστειλε γενικό γιατρό στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και ισχίο διότι νόμιζε ότι, αντί για θεραπεία, του κάνει…εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Για το θλιβερό περιστατικό εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η Τριμελής Επιτροπή Κέντρων Υγείας Ν. Ηρακλείου η οποία καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και ζητά από την πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των υγειονομικών. Κατηγορεί μάλιστα τη διαχρονική ανοχή τέτοιου είδους περιστατικών από αυτοδιοικητικούς και βουλευτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η 3μελής επιτροπή των Κ.Υ. του νομού Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος γενικός γιατρός κατά την εφημερία του στο Κ.Υ. Μοιρών. Το συμβάν αυτό δυστυχώς ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα παρόμοιων επιθέσεων τόσο στο συγκεκριμένο Κ.Υ. όσο και σε άλλες μονάδες υγείας. Η πολιτεία απαξιώνει, πολίτες μας επιτίθενται. Η διαχρονική ανοχή και η κάλυψη που δίνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, βουλευτές αλλά δυστυχώς και τοπικές κοινωνίες σε φαινόμενα τραμπουκισμών, εκφοβισμών και επιθέσεων είναι η μήτρα που γεννά συμπεριφορές υποκόσμου. Η έλλειψη υπηρεσιών και μέσων ασφάλειας διαμορφώνει συνθήκες για εφημερίες τρόμου. Δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα ακόμα και η ζωή μας. Είναι απαράδεκτο να δαπανώνται εκατομμύρια για τη φύλαξη των εμβολίων στα Κ.Υ. αλλά όχι για το προσωπικό του. Ζητάμε από την πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία μας και από την κοινωνία να θέσει στο περιθώριο τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Μακρή Κoρνηλία

Δημητρακόπουλος Στέλιος

Παπαδόπουλος Γιώργος