Επίθεση Πατούλη στην αντιπολίτευση για την απουσία της: Μάθανε να χρησιμοποιούν την ΚΕΔΕ σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
21
Ιανουάριος
Back

Επίθεση Πατούλη στην αντιπολίτευση για την απουσία της: Μάθανε να χρησιμοποιούν την ΚΕΔΕ σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο

Έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 15ης Γενικής Συνέλευσης, από συγκεκριμένα πρόσωπα «οι οποίοι μέχρι χθες διαχειρίζονταν την Κ.Ε.Δ.Ε. σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους», καταλογίζει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα Ανατροπής» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με την απουσία τους από τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.. Παράλληλα κάνει λόγο για προσυνεννοημένη στάση και για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το εξής:

«Χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο των δήθεν ανεξάρτητων κι ακομμάτιστων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές της Κ.Ε.Δ.Ε. Η προσυνεννοημένη στάση και άρνηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στη νόμιμη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., για την εκλογή του νέου Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπαγορεύεται καθαρά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επιπλέον όμως, αποδεικνύει :

  • Αφενός την έλλειψη σεβασμού στο δημοκρατικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 15ης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία το Κίνημα Ανατροπής αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας, με απόλυτη μάλιστα πλειοψηφία.
  • Αφετέρου, την νοοτροπία των συγκεκριμένων προσώπων, οι οποίοι μέχρι χθες διαχειρίζονταν την Κ.Ε.Δ.Ε. σαν προσωπικό τους μικρομάγαζο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις τους.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. με την εκλογή του Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής  ήταν επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα, αφού βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από κρίσιμα για την Αυτοδιοίκηση ζητήματα , όπως ο Προϋπολογισμός του 2014 που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, το προσωπικό των Ο.Τ.Α., η αξιολόγηση, το νέο Ε.Σ.Π.Α., κλπ.

Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι είτε επιπόλαιοι, είτε ανεύθυνοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων απαίτησε άμεσα Ανατροπή κι εφαρμογή ενός ολοκληρωμένο σχεδίου από το νέο Δ.Σ. που θα καταστήσει την Αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη.»

Με πρόταση του νέου Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη και τη σύμφωνη γνώμη όλων των παριστάμενων μελών, αποφασίστηκε να μην υποβληθούν υποψηφιότητες ώστε να μην εκλεγούν σήμερα τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αλλά να μετατεθεί η εκλογή τους ως συνεχιζόμενη  συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 πμ, αφού η βούληση της νέας Διοίκησης είναι να υπάρξει στο όργανο αυτό δια-παραταξιακή εκπροσώπηση. Απομένει να αποδειχθεί ότι τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα λειτουργήσουν με το ίδιο πνεύμα συναίνεσης και  υπευθυνότητας που είναι αποφασισμένη να επιδείξει η νέα Διοίκηση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!