Επίθεση ΚΕΔΕ σε Στυλιανίδη για τη θέρμανση στα σχολεία

«Τουλάχιστον αναληθή», χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ τον ισχυρισμό του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «έχουν ήδη μέχρι την προηγούμενηΠαρασκευή δαπανηθεί 60 εκ. ευρώ από το συνολικό προϋπολογισμό των 80 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί για φέτος για τα καύσιμα των σχολείων, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ, «μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο)». Παράλληλα στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ επικαλείται πρόσφατη παραδοχή του υπουργού Εσωτερικών σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δημάρχων για «την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία».

Επικαλείται επίσης, ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για επιστροφή 15 εκατ. ευρώ από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους, αίτημα το οποίο έχει υποβάλει η ΚΕΔΕ τόσο στον Ε. Στυλιανίδη όσο και στον υφυπουργό Οικονομικών.

Σχετικά

Φλώρινα: Χωρίς θέρμανση τα σχολεία στην περιοχή

Στον «αστερισμό» της ξυλόσομπας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!