επίθεση-ανταρσια-σε-μπακογιάννη-δεν-δ-1098341
ΔΗΜΟΙ | 25.11.2022 | 19:35

Επίθεση ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε Μπακογιάννη: Δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αθήνας

Επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη εξαπολύει η ΑΝΤΑΡΣΙΑ, κατηγορώντας τον ότι από τον δημοτικό προϋπολογισμό του 2023, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη κάνει λόγο ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα που θα συζητηθεί την Δευτέρα 28/11 στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας «εγγράφεται το ποσόν των 0,00 ευρώ στον σκέλος της προβλεπόμενης απορρόφησης του προϋπολογισμού για το 2023, χρονιά που ανανέωσε την υπόσχεση της η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, ότι θα αποκαταστήσει το σχολείο στην οδό Πρασσά. Τα δύο εκατομμύρια του προϋπολογισμού χάνονται στον ορίζοντα του 2024».

Και προσθέτουν από τον ΑΝΤΑΡΣΙΑ: «Η εξαπάτηση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών δεν έχει όρια έχοντας μετατρέψει το Καλλιτεχνικό σχολείο σε μονάδα νομάδων με την πρόσφατη επέκταση σε δύο αίθουσες σε άλλη διεύθυνση. Στην πράξη, η αντιμετώπιση του Δήμου Αθήνας βάζει σε πλήρη αμφισβήτηση την πορεία ανάπτυξης του σχολείου αφού στην τρίτη χρονιά της λειτουργίας του, δηλ. 2023-2024, δεν θα χωράνε πλέον στις υπάρχουσες αίθουσες οι μαθητές του. Δεν τρελαίνεται να λύσει το ζήτημα ο Δήμαρχος αφού έχει άλλες προτεραιότητες με τους Μεγάλους Περιπάτους, το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα, τις καταστροφικές αναπλάσεις σε Στρέφη, Εξάρχεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ:
0,00 ευρώ για την αποκατάσταση του κτιρίου της Πρασσά για την λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείο Αθήνας το 2023…

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα που θα συζητηθεί την Δευτέρα 28/11 στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας εγράφεται το ποσόν των 0,00 ευρώ στον σκέλος της προβλεπόμενης απορρόφησης του προϋπολογισμού για το 2023, χρονιά που ανανέωσε την υπόσχεση της η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, ότι θα αποκαταστήσει το σχολείο στην οδό Πρασσά. Τα δύο εκατομμύρια του προϋπολογισμού χάνονται στον ορίζοντα του 2024.

Η εξαπάτηση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών δεν έχει όρια έχοντας μετατρέψει το Καλλιτεχνικό σχολείο σε μονάδα νομάδων με την πρόσφατη επέκταση σε δύο αίθουσες σε άλλη διεύθυνση. Στην πράξη, η αντιμετώπιση του Δήμου Αθήνας βάζει σε πλήρη αμφισβήτηση την πορεία ανάπτυξης του σχολείου αφού στην τρίτη χρονιά της λειτουργίας του, δηλ. 2023-2024, δεν θα χωράνε πλέον στις υπάρχουσες αίθουσες οι μαθητές του.

Δεν τρελαίνεται να λύσει το ζήτημα ο Δήμαρχος αφού έχει άλλες προτεραιότητες με τους Μεγάλους Περιπάτους, το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα, τις καταστροφικές αναπλάσεις σε Στρέφη, Εξάρχεια.

Ετσι κι αλλιώς συνολικά το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 με ύψος 105.εκατομμύρια προβλέπει πάνω από το 50% για έργα στον Ελαιώνα! Ενω για τις σχολικές μονάδες τα ψίχουλα για συντήρηση δεν ταΐζουν ούτε τα περιστέρια στις αυλές των σχολείων, με περίπου 680 ευρω ανά σχολείο για συντήρηση!

Αλλάξτε τώρα προτεραιότητες! Οχι άλλες σπατάλες για την τουριστική βιομηχανία στην Αθήνα. Δώστε λεφτά για σχολεία και κοινωνικές δομές.

Και επιτέλους όχι άλλα παραμύθια για το Καλλιτεχνικό Σχολείο!