Επιστροφή στο φως για τη Σαντορίνη - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
18
Ιανουάριος
Back

Επιστροφή στο φως για τη Σαντορίνη

Ηλεκτροδοτείται κανονικά από το πρωί η Σαντορίνη, ενώ η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι σήμερα δεν θα χρειαστούν έκτακτα μέτρα. “Με τα σημερινά δεδομένα και εκτός σοβαρού απροόπτου, διαφαίνεται ότι δεν θα απαιτηθεί εκ περιτροπής διακοπή ηλεκτροδότησης στα νησιά Θήρα και Θηρασία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Κατά την ίδια ανακοίνωση, συνεργεία ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του δικτύου.
Οι κάτοικοι καλούνται να κάνουν περιορισμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: «Παρακαλούμε και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος. Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.»

ΔΕΗ: Πλήρης αποκατάσταση

Σε νεότερη ανακοίνωση, αυτή τη φορά της ΔΕΗ, γίνεται λόγος για  πλήρη αποκατάσταση του απαιτούμενου παραγωγικού σήμερα, ενώ αύριο θα είναι διαθέσιμες και εφεδρείες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

-Ολοκληρώθηκε σήμερα η σταδιακή εγκατάσταση και σύνδεση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 8.5 MW, (που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι) ανεβάζοντας τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού της ΔΕΗ στη Θήρα σε 32 Μεγαβάτ. Εκτιμάται ότι η μέγιστη ζήτηση κατά τη διάρκεια της αιχμής είναι περί τα 31MW.

-Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Θήρας το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» μεταφέροντας από το Γενάδι της Ρόδου ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 6ΜW. H σταδιακή τους εγκατάσταση και σύνδεση θα έχει ολοκληρωθεί εντός της Κυριακής 18/8.

Η ΔΕΗ ζητά τέλος συγνώμη αλλά και την κατανόηση των κατοίκων και επισκεπτών της Θήρα «για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από την πρωτοφανούς μεγέθους βλάβη που συνέβη στη μονάδα παραγωγής της ΔΕΗ στο νησί».

ΓΕΝΟΠ: Αποδεικνύει τις ελλείψεις σε προσωπικό και την απουσία επενδύσεων

«Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης μετά την πυρκαγιά στο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ, αναδεικνύει με τον πλέον έντονο τρόπο τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την απουσία επενδύσεων εκσυγχρονισμού στο μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα», αναφέρει από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ. Υπενθυμίζει ακόμη ότι είχε επισημάνει πολλές φορές τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων οι ελλείψεις προσωπικού και είχε ζητήσει επανειλημμένα προσλήψεις.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!