Επιστολή ΠΕΔΚΜ προς ΚΕΔΕ για επικείμενη ρύθμιση υπ.Παιδείας σχετικά με την απαλλαγή ΑΕΙ-ΤΕΙ από δημοτικά τέλη

Επιστολή απέστειλε προς τον πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης σχετικά με Επικείμενη ρύθμιση Υπουργείου Παιδείας για απαλλαγή ΑΕΙ-ΤΕΙ από δημοτικά τέλη – Αίτημα για καθιέρωση αντίστοιχα μειωμένου τιμολογίου ΔΕΗ-Φυσικού Αερίου υπέρ των Δήμων, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Δείτε την επιστολή:

«Κύριοι Συνάδελφοι,

στην εφημερίδα (Τρίτη, 8-3-2016) «Καθημερινή», της Τρίτης 8-3-2016 (σελ. 1 & 5) δημοσιεύεται είδηση, που αναγγέλλει την επικείμενη κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Παιδείας, βάσει της οποίας θα «απαλλάσσονται από κάθε δημοτικό ή κοινοτικό φόρο, τέλος, δικαίωμα και εισφορά οι ιεροί ναοί, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ». 

Πρόκειται για μια ακόμη «πρωτοβουλία», που εκδηλώνεται αφενός μεν αιφνιδιαστικά, καθώς [κατά παράβαση δεν έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση με τα αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα, αφετέρου δε εν μέρει παραπλανητικά, καθώς περιλαμβάνει (και προτάσσει) τους «ιερούς νούς», ως προς τους οποίους η απαλλαγή «από κάθε δημοτικό ή κοινοτικό φόρο, τέλος, δικαίωμα και εισφορά» ισχύει ήδη από το 1958! [άρθρα:  82 § 1 του Β.Δ. της 24-9/20-10-1958, και 60 § 1 του Ν. 1416/1984, αλλά και άρθρο 46 § 2 του Ν. 4301/2014 για την απαλλαγή των ιερών ναών και από τα ανταποδοτικά τέλη]. 

Πέραν αυτών, όμως, και επειδή με τις προβλεπόμενες νέες απαλλαγές (των ΑΕΙ και ΤΕΙ) θα σημειωθεί νέα απώλεια αυτοδιοικητικών εσόδων, προτείνεται, προς μερική έστω μετρίασή της, να καθιερωθεί, υπέρ των Δήμων, μειωμένο τιμολόγιο για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, όπως ειδικότερα διαλαμβάνεται στο 1042/17/ΤΠ/4-9-2015 έγγραφο της ΠΕΔΚΜ, αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται, με την παράκληση της επανυποβολής και σθεναρής προβολής αυτού του αιτήματος.-«

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔΚΜ, ΚΕΔΕ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!