Επιστολή δημάρχου Πεντέλης στον Πρωθυπουργό για τους Δασικούς Χάρτες

«Αφήστε τη προσπάθεια του Γιάννη Τσιρώνη για επίλυση του δασικού προβλήματος να λειτουργήσει» αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης.

Δείτε το πλήρες κείμενο:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική διαδρομή μου βρέθηκε Υπουργός και μάλιστα Οικολόγος και Καθηγητής, ο κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ο οποίος προσπάθησε με το Νόμο 4389/2016, να ρυθμίσει όσο βεβαία είναι δυνατόν, το δασικό κομφούζιο που η λειτουργία του αρμόδιου Υπουργείου και των Δασικών υπηρεσιών διαχρονικά έχει δημιουργήσει στην πατρίδα μας και αυτό τιμά τον ίδιο και την επιλογή σας.

Αυτή η διαφανείσα ηλιαχτίδα κάποιας ρύθμισης των δασικών θεμάτων ώστε να μη συνεχίσουν να είναι δασικές εκτάσεις, κεντρικές πλατείες και πατροπαράδοτοι οικισμοί και χωράφια, την ίδια στιγμή που πλαγιές και λυκορέματα εντάχθηκαν στο σχέδιο γιατί ανήκαν σε κάποιο οικοπεδικό οικοδομικό συνεταιρισμό και γιατί κάποιοι δεν «έβλεπαν», ήρθαν γραφειοκράτες δασικοί υπάλληλοι να προωθήσουν τη ψήφιση και ανάρτηση των δασικών χαρτών, με βάση υπόβαθρα χρονολογιών 1937, 1943 και 1945  που ακόμα και το μισό οικιστικό συγκρότημα της Αθήνας ήταν δασικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι αδιανόητο το Κράτος στη γραμμή κάποιων ανερμάτιστων προτάσεων Δασικών υπηρεσιών, να προωθεί στην ομηρία τους πολίτες του, την περίοδο αυτή που και το ένα Ευρώ για την Ελληνική οικογένεια είναι ζητούμενο, θέτοντάς τους σε περιπέτεια.

Αφήστε τη προσπάθεια του Γιάννη Τσιρώνη για επίλυση του δασικού προβλήματος να λειτουργήσει.   

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και απαιτείται ως Πρωθυπουργός άμεσα να παρέμβετε.

Η αναταραχή των κοινωνιών που πλήττονται είναι δεδομένη με το λάθος κατά την άποψή μας χειρισμό του θέματος που οι αρμόδιες υπηρεσίες προωθούν.»

                                                                

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!