Επιστημονική ημερίδα για το μπούλινγκ στο Δ. Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Η οικογένεια και το σχολείο ως γέφυρα φροντίδας για το παιδί” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 243, Νίκαια) με διοργα- νωτές τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανεί- ου.

Στην ημερίδα οι εισηγητές θα αναφερθούν σε μελέτες διαφόρων επιστημονικών πεδίων όπου καταγράφονται οι παράγοντες που προκαλούν δυσχέρεια στην καθημερινότητα παι- διών κι εφήβων, και οι οποίοι έχουν συντελέσει στην μη ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό. Με καταστάσεις όπως συγκρούσεις, διαφορετικότητα, βία και σχολικό εκφοβισμό, ανεξάρτητα από τη συχνότητα εμφάνισής τους, γίνεται εμφανές ότι είναι απαραίτητη η πρόληψη και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων με την αμφότερη συμβολή της οικογένειας και σχολείου. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, οι δύο βασι- κότεροι φορείς κοινωνικοποίησης πρέπει να υποστηριχθούν και να ενδυναμωθούν, προ- κειμένου να συνεργαστούν, να ‘γεφυρώσουν’ και να συντονίσουν πολυεπίπεδες δράσεις με απώτερο στόχο την φροντίδα των παιδιών και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύ- νολο.

Οι επιμέρους τίτλοι που θα παρουσιαστούν στη θεματολογία της ημερίδας είναι : “Ο σχολι- κός εκφοβισμός”, “Ο σχολικός εκφοβισμός και το σχολείο ως κοινότητα”, “Παιδική βαρη- κοΐα. Διάγνωση και αποκατάσταση. Συμβουλευτική γονέων και έγκαιρη παρέμβαση”, “Φρο- ντίζοντας το παιδί με διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες στο σχολείο και στην οικογένεια. Δρόμοι επικοινωνίας για καλύτερη αντιμετώπιση”, “Όταν η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμε- τωπίζει τη βία”, “Από τη βία στη φροντίδα… Γέφυρες και συνδέσεις στη σχολική κοινότητα”, “Σχολική διαμεσολάβηση: ένας εναλλακτικός τρόπος επίλυσης συγκρούσεων” και “Η πολυ- πολιτισμική διάσταση της σχολικής διαμεσολάβησης”.

Η ημερίδα έχει ελεύθερη είσοδο κι είναι ανοικτή για το κοινό.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!