επίσκεψη-του-πρέσβη-του-καζακστάν-στο-994868
ΔΗΜΟΙ | 24.02.2022 | 23:15

Επίσκεψη του Πρέσβη του Καζακστάν στο Δήμο Φυλής

Επίσκεψη στο Δήμο Φυλής πραγματοποίησε, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022, ο πρέσβης του Καζακστάν στην Αθήνα Μπάουνταρμπεκ- Κοζατάγεφ Γιερλάν.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της σύναψης και ανάπτυξης σχέσεων ανάμεσα στο Καζακστάν και τους Δήμους της Ελλάδας στους οποίους κατοικούν παλιννοστούντες, ποντιακής καταγωγής, που έχουν γεννηθεί και διατηρούν δεσμούς με την εν λόγω Χώρα, όπως οι Αχαρνές, η Φυλή και ο Ασπρόπυργος.

Το διπλωμάτη και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και οι Αναπλ. Δήμαρχοι Βασίλης Γεωργιάδης και Γιώργος Σονίδης, ενώ παρευρέθηκε ο επιλαχών Βουλευτής της Περιφερείας Δυτ. Αττικής Σταμάτης Πουλής.

Στη συζήτηση, που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο πολιτιστικών ανταλλαγών, μεταξύ Καζακστάν και Δήμου Φυλής.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης του Καζακστάν γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καλέσει το Δήμο Φυλής στις εορταστικές εκδηλώσεις για την φετινή επέτειο των τριάντα ετών από την ανεξαρτησία του Καζακστάν.

Σε ένδειξη φιλίας οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ο Πρέσβης έγραψε τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Φυλής.