επίσκεψη-του-γενικού-γραμματέα-αιγαί-1180807
ΔΗΜΟΙ | 18.05.2023 | 22:32

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, υποδέχθηκε σήμερα στον Δήμο, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Μετά την συνάντηση, ο κ. Ταταράκης δήλωσε:

«Είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε για μια ακόμα φορά στον Δήμο μας τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. 

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Γεν. Γραμματέα θέματα που απασχολούν το Δήμο καθώς και την εξέλιξη των έργων που έχει χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.  

Αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα «Αμάλθεια» στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό και αναγκαίο έκτακτο μέτρο ενίσχυσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με σκοπό την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους της προμήθειας ζωοτροφών. Το μέτρο αυτό έχει προϋπολογισμό 8.000.000 ευρώ για την Περιφέρεια Κρήτης. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν χτες και θα διαρκέσουν δυο μήνες. 

Επίσης ο Γεν. Γραμματέας ανταποκρίθηκε θετικά σε ένα ακόμα αίτημα για την κάλυψη υδρευτικών αναγκών της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης με σκοπό την κατασκευή δικτύου, δεξαμενής και ηλεκτροδότηση, καθώς και για έργα υποδομής στην Ιερά Μονή Αγίου Πνεύματος Κισσού συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.   

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Γενικό Γραμματέα για την συνεργασία μας αλλά και για την ανταπόκρισή του στα αιτήματα που κατά διαστήματα έχουμε υποβάλει» 

Από την πλευρά του ο κ. Κουτουλάκης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ταταράκη για την υποδοχή, καθώς και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν ως τώρα από κοινού με τον Βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τόνισε ότι κάθε επίσκεψη στην περιοχή και κάθε συνάντηση με τον Δήμαρχο είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική.