επίσκεψη-κινητής-μονάδας-μαστογράφο-143620
ΔΗΜΟΙ | 14.10.2015 | 11:04

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Γαλατσίου

Το Δήμο Γαλατσίου, θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, για τη διενέργεια μαστογραφιών σε οικονομικά αδύναμες και ανασφάλιστες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Μονάδα, θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 19 έως και την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, μετά απο πρόσκληση και φιλοξενία της Δ/νσης Κοιν. Πολιτικής Υγείας & Υγιεινής του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με τον Ι.Ν Αγίου Ανδρέου Άνω Πατησίων.

Τηλέφωνα για ραντεβού: 210/2222011 (9.00-13.00) στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Τα ραντεβού κλείνονται από 12 Οκτωβρίου.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών

Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό

Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Θα καταβληθεί προσπάθεια να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 4.500.

Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι ημαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα έχει χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών.