επισήμως-ο-σπύρος-πέγκας-για-δήμαρχος-1129752
ΔΗΜΟΙ | 30.01.2023 | 15:20

Επισήμως ο Σπύρος Πέγκας για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο επιχειρηματίας και πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Πέγκας, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/1) με δημοσιογράφους, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του τονίζοντας ότι τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση για την ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού του αλλά και των υποψηφίων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο. Όπως ανέφερε, είναι επικεφαλής μιας ομάδας πολλών και νέων ατόμων, πιστεύει στην ομαδική δουλειά και προσπάθεια και όχι στον σωτήρα δήμαρχο.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την νυν δημαρχία Ζέρβα ως τη χειρότερη δημοτική διοίκηση από τη μεταπολίτευση και εκτίμησε ότι την τελευταία τριετία η Θεσσαλονίκη έκανε βήματα μόνο προς τα πίσω, παρουσιάζοντας τις κύριες προτεραιότητές του για τις οποίες θα δώσει μάχη για να τα καταφέρει. “Η πόλη έχει μείνει πίσω τόσο στην καθημερινότητά της όσο και στο αποτύπωμα της στον ελλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό. Δεν έχω την αγωνία να με φωνάξουν κύριε Δήμαρχε αλλά έχω την αγωνία να αλλάξει η πόλη μόνο προς το καλύτερο. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια διαφορετική και φωτισμένη διοίκηση για να πάει μπροστά“, τόνισε ο κ. Πέγκας.

Η ατζέντα του που θα είναι προοδευτική, περιλαμβάνει σημαντικά ζητήματα για την πόλη με έντονο το κοινωνικό αποτύπωμα. Μεταξύ αυτών είναι ο δημόσιος χώρος και η καθαριότητα της πόλης, η μετακίνηση των πολιτών ώστε να μειωθεί και να γίνει πιο εύκολη φέρνοντας νέες ιδέες, οι κοινωνικές δομές που χρειάζονται ανανέωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα ενώ και τα σχολεία εντάσσονται στις κυρίες προτεραιότητες του κ. Πέγκα με ιδιαίτερη έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο. Ακόμη στους στόχους του είναι να γίνει η πλατεία Ελευθερίας πάρκο μνήμης αλλά και η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας.

Όσον αφορά στο ρόλο του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε ότι τον ενημέρωσε για την απόφαση του, αφού θεωρεί εαυτόν «πολιτικό παιδί του Μπουτάρη» ενώ εκτίμησε ότι όσο περνά ο χρόνος θα γίνει «πιο εμφανής η υποστήριξη του».