Επιμένουν για «Λευκή Νύχτα» στον Δήμο Ιλίου

Παρά την αποδεδειγμένη αναποτελεσματικότητα του μέτρου στην τόνωση του εμπορικού τζίρου και την πρόσφατη απόρριψη σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Ιλίου προχωράει σήμερα σε εκδηλώσεις τύπου «Λευκή Νύχτα», αφήνοντας το ελεύθερο στα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά μεταξύ 19.00-03.00.

Το επιχείρημα περί «τόνωσης της αγοράς» έχει απορριφθεί μετ’ επιτάσεως από τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος είχε ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί το μέτρο, προειδοποιώντας ότι θα χρησιμοποιηθεί ως δούρειος ίππος για την απελευθέρωση του ωραρίου. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα τοπικά καταστήματα που έχουν ήδη κολλήσει αφίσες για τη «Λευκή Νύχτα», ενημερώνοντας ουσιαστικά τους καταναλωτές ότι θα παρατείνουν τη λειτουργία τους.

Το μέτρο αποτελεί μια νεοφιλελεύθερη εμμονή που αποσκοπεί στην πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Μελέτες, άλλωστε, έχουν αποδείξει ότι ο εμπορικός τζίρος δεν αυξάνεται από την επέκταση του ωραρίου, απλώς μετακυλίεται χρονικά. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις από συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις κατά του μέτρου.

«Το βλέπουμε ως πολιτιστικό γεγονός», εξηγεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο δήμαρχος Ιλίου, Ν. Ζενέτος. «Είμαι κατά της καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων και φανατικά υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος ωραρίου», συμπληρώνει.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει στην εφημερίδα ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Σπ. Τζόκας: «Ολες οι περιπτώσεις παράτασης ωραρίου πρέπει να μη γίνονται αποδεκτές καθώς λειτουργούν ως προηγούμενο για την καταστρατήγηση του ωραρίου των εργαζομένων και την αλλαγή των συνθηκών εργασίας. Δεν προσφέρουν κάτι στην αγορά. Η αγοραστική δύναμη μετρά, όχι οι παρατάσεις».

Πηγή: efsyn.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!