Έπιμελητήριο Κέρκυρας σε Χαρίτση: Μην προχωρήσετε τώρα στη διάσπαση του δήμου

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την οποία ζητά να μην γίνει η διάσπαση.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σήμερα διέρρευσε στον τύπο η τροπολογία που ετοίμασε το Υπουργείο σας για την διάσπαση του Ενιαίου Δήμου Κέρκυρας σε τρεις Δήμους.

Δυστυχώς αυτό γίνεται σε μία περίοδο όπου η Κέρκυρα βρίσκεται κυριολεκτικά σε απελπιστική κατάσταση από πλευράς υποδομών, με συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα,
κυριότερο δε όλων το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακριβώς γι’αυτό το λόγο πριν 1 μήνα σας στείλαμε επιστολή και ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας για να κουβεντιάσουμε εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου αυτά ακριβώς τα προβλήματα.

Αντ αυτού βλέπουμε μια πρόχειρη τροπολογία που έρχεται αιφνιδιαστικά 2 μήνες πριν τις εκλογές και δημιουργεί ένα κλίμα ασάφειας, σύγχυσης και αβεβαιότητας στους πολίτες αλλά και στις επιχειρήσεις του νησιού, οδηγώντας τους σε άγνωστα νερά και αχαρτογράφητα μονοπάτια.

Χωρίς καμία μελέτη, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς σχέδιο βιώσιμης λειτουργίας, χωρίς έκτακτη χρηματοδότηση, χωρίς πρόσληψη προσωπικού, χωρίς μηχανολογικό εξοπλισμό οι τρεις νέοι δήμοι το μόνο που κληρονομούν είναι τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του υπάρχοντος ενιαίου δήμου, καθιστώντας αυτούς εν τη γενέσει τους θνησιγενείς.

Κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπώντας 15.000 επιχειρήσεις και μακριά από πολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια, σας καλεί πρωτίστως να συμβάλλετε αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί, με πρώτο την διαχείριση των απορριμμάτων, και σε δεύτερο χρόνο με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και διαβούλευση να γίνει η όποια διοικητική διαίρεση της Κέρκυρας, χωρίς πειραματισμούς με όρους και προϋποθέσεις που αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Γιωργος Χονδρογιάννης».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΣΠΑΣΗ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!