Επιφυλακτικός ο δήμαρχος Μεγανησίου για τον Σκορπιό

«Με βάση τον νόμο ο Σκορπιός δεν μπορεί να πουληθεί και ενδεχομένως θα πρέπει το ελληνικό δημόσιο να μην μείνει απαθές σε αυτή την εξέλιξη» τόνισε ο δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος σχολιάζοντας την είδηση της πώλησης του Σκορπιού στον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαβιτσάνος συμπλήρωσε ότι «Θα πρέπει να δούμε πρώτα τις μεταγραφές στο υποθηκοφυλακείο για να είμαστε βέβαιοι πως είναι έγκυρη μια τέτοια πράξη.Εάν παρόλα αυτά, βρέθηκε τρόπος να γίνει αυτή η αγοραπωλησία, αυτό που θα θέλαμε από τους νέους ιδιοκτήτες είναι να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας«.

Ο κ. Ζαβιτσάνος ανέφερε εξάλλου, ότι «πολλοί διάσημοι από όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά νησίδων ή εκτάσεων σε κάποια από τα νησιά νότια της Λευκάδας. Ένας από αυτούς», είπε, «ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Rothschild αγόρασε 3.000 στρέμματα στο Μεγανήσι με σκοπό να χτίσει κατοικίες για τα μέλη της οικογένειάς του

Στο ιδιο μήκος κυματος και οι δηλωσεις του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θ. Βερύκιου, ο οποιος δήλωσε ότι πέρα από τα νομικά εμπόδια που ορθώνει η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, εάν είχε βρεθεί κάποια νομική φόρμουλα, τότε θα είχε προηγηθεί κάποια κινητικότητα στην περιοχή που δεν θα περνούσε απαρατήρητη, τουλάχιστον από τις αρχές. Ανεφερε πάντως ότι εάν «αυτή η κίνηση πρόκειται να βοηθήσει την περιοχή αναπτυξιακά, τότε θα είναι καλοδεχούμενη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΩΛΗΣΗ, ΣΚΟΡΠΙΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ, ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ


Αφήστε μια απάντηση