Επιδοτούνταν για ανύπαρκτα άλογα σε δημόσιες εκτάσεις

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλυφτηκε στη Λάρισα όπου αγρότες έπαιρναν τεράστια κονδύλια από κοινοτικές επιδοτήσεις για εκτροφή χιλιάδων… ανύπαρκτων αλόγων σε… δημόσιες εκτάσεις, σε βάθος πενταετίας.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, μέλη του οποίου έκαναν εφόδους στις «φάρμες» και δεν βρήκαν ούτε πέταλο αλόγου, στέλνει την υπόθεση στην ανακρίτρια Λάρισας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κομπίνα είχε στηθεί με τις ευλογίες της «γαλάζιας» διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάριας – Αγιάς – Τιρνάβου από το 2007 ενώ μόνο για τα έτη 2008-2009 πήραν επιδοτήσεις ύψους 370.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, που πρώτος ανακίνησε την υπόθεση αναφέρει στην εφημερίδα: «Το θέμα ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή, όταν μάλιστα το δημοσιοποίησα, ήρθαν ακόμη και δικοί μου ψηφοφόροι και μου είπαν: ‘Μας έκαψες. Δεν θα ξαναδείς ψήφο από μας. Δικά σου λεφτά παίρναμε;'».

Περισσότερα στο nooz.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΑΛΟΓΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!