Έπεσε μετεωρίτης μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς (βίντεο)

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στις 21:30 περίπου το βράδυ της Τετάρτης όταν άγνωστο ιπτάμενο φωτεινό αντικείμενο έπεσε στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Ο λόγος για έναν μετεωρίτη, ο οποίος  έγινε έντονα αντιληπτός από τους κατοίκους των δύο νησιών της Ζακύνθου, όταν είδαν μία λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο.Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλλονιάς.

Το φαινόμενο έγινε επίσης αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Πάτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ Φυσικής Γιάννη Κοπανά στο Imerazante.gr, ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα ενός μετεωρίτη, που βρίσκεται σε κίνηση. Το ίδιο εκτιμά και ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιας και τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη, όταν μετεωρίτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετεώρων.

Δείτε το video:

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!