Επεισόδια -Μαλακάσα: Τραυματίας ο δήμαρχος Ωρωπού & δημοτικός υπάλληλος -Καταδικάζει η ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ένας υπάλληλος του δήμου είναι μεταξύ των τραυματιών από τα σημερινά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κατοίκων  στον παράδρομο  της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του hotspot στη Μαλακάσα.

Την βία σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, διάλογο και συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκησης και τοπικών κοινωνιών. Όλα αυτά τα χρόνια, η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα οι δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες των ακριτικών περιοχών, σηκώνουν δυσανάλογα μεγάλο βάρος από τη διαχείριση του προβλήματος, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του λαού μας. Η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην επίλυση του ζητήματος. Με δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταναστών σε όλη τη χώρα. Αυτό που δεν όμως είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε, είναι η απρόκλητη κι αδικαιολόγητη βία, ιδιαίτερα σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, ενός ανθρώπου που πέρα από άξιος επιστήμονας, είναι κι ένας άνθρωπος με ήθος και μέτρο. Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η βία δεν μπορεί να έχει θέση στο δημόσιο διάλογο που πρέπει επιτέλους να γίνει με ειλικρίνεια, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη βιώσιμη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού».

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά Γιασημάκη: «Δεν είπε λέξη»

Αντιθέτως η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος «δεν είπε λέξη»: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αντί να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τις δομές της Μαλακάσας, επιτέθηκε με δυνάμεις καταστολής στην ειρηνική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι, σε αντίθεση με τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιασημάκη, ο οποίος εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπε λέξη, κατήγγειλαν τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε συμφωνία με την ΕΕ μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή της ΕΕ και διεκδικούν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, την αξιοπρεπή διαβίωση για αυτούς και τις οικογένειές τους για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν στην περιοχή μας, καθώς και ομαλοποίηση της καθημερινότητάς τους.

Απαιτούμε:

Να φύγουν τώρα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή μας.

Να μη γίνει η περιοχή μας μια απέραντη φυλακή της ΕΕ.

Τώρα απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών, να τους δοθούν όπως δικαιούνται τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα για να μεταβούν στις χώρες τελικού τους προορισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΛΑΣΥ Ωρωπού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ, ΜΑΛΑΚΑΣΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]