«Επαναπροσδιορίζοντας την Αθήνα» στη Ν. Υόρκη

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με την κρίση και οι πολιτικές που αναπτύσσει ο δήμος Αθηναίων στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σε κλειστή συνεδρίαση προς τιμήν του, το The Council on Foreign Relations, στη Νέα Υόρκη, στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων στην εισαγωγική του ομιλία, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Αθήνα», αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αθήνας και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, στη δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, αλλά και στο σχέδιο για την αναζωογόνηση της πόλης, με αναπλάσεις γειτονιών και δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, κυρίως των νέων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ανάγκη να λειτουργεί η πόλη της Αθήνας με κανόνες, σημειώνοντας τη σημαντική βελτίωση της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας. Επισήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να καταστεί η Αθήνα αυτόνομος τουριστικός προορισμός, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται.

Τη συζήτηση συντόνισε ο James Traub, συγγραφέας και συνεργάτης του New York Times Magazine.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΜΙΛΙΑ, Γ ΚΑΜΙΝΗΣ, Ν ΥΟΡΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!