Επ’ αόριστον «λουκέτο» βάζει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Αποδεκτή ομόφωνα έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου η απόφαση για επ’ αόριστον «λουκέτο» στο δήμο.

Αφορμή στάθηκαν τα επιβαλλόμενα μέτρα τα οποία, σύμφωνα με το δήμο, ισοπεδώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα ζητεί από την Κεντρική Εξουσία να αποσύρει όλες τις επίμαχες διατάξεις που αφορούν την  Αυτοδιοίκηση και καλεί και τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια των άλλων δήμων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το ίδιο.

Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου αποφάσισε τα εξής παρακάτω:

– Τη μη εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων  του παραπάνω Νόμου που αφορά την καταστροφή της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

– Την απόσυρση όλων των παραπάνω διατάξεων που συρρικνώνουν και εξαφανίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

–  Δεν αποδέχεται καμία απόλυση κανενός εργαζομένου στο Δήμο και θα εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να μην αποσταλεί οποιοδήποτε στοιχείο που θα οδηγήσει  την κεντρική εξουσία στην πραγματοποίηση των απολύσεων.

– Καλεί τους Δημότες  σε συμπαράταξη στον κοινό αγώνα της ανατροπής των διατάξεων που οδηγούν σε νέα χαράτσια σε βάρος τους  και προσπαθούν να οδηγήσουν την  Αυτοδιοίκηση στην πλήρη κατάρρευσή της.

-Σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι παραπάνω διατάξεις αποφασίζει την παραίτηση  σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της χώρας να πράξουν το ίδιο.

-Την Νομική στήριξη των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση που  θα προκύψει.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!