Εορδαία: Καταγγελίες για μεταφορά απορριμμάτων στα ορυχεία της ΔΕΗ

Το ενδεχόμενο ύστερα από προφορικές καταγγελίες ότι στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων στα Ορυχεία της ΔΕΗ μεταφέρονται σκουπίδια από δήμους της κεντρικής Μακεδονίας θα διερευνήσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ και αντιδήμαρχος του δήμου Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Σχετικό ερώτημα θα διατυπώσει και στη σημερινή συνεδρίαση της εταιρείας ζητώντας παράλληλα και τα στοιχεία του ζυγολογίου των απορριμμάτων για κάθε δήμο προκειμένου να έχει σαφή εικόνα με δεδομένο ότι ο όγκος τους παρουσιάζει μείωση. Σημειώνει ότι ακόμη και ο δήμος Βέροιας που κάνει χρήση του ΧΥΤΑ στα Ορυχεία μέσω της σύμβασης που υπεγράφη πριν από 2 χρόνια περίπου με την ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ θα πρέπει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους να οριοθετήσει ανάλογο χώρο στην περιοχή του όπως το ίδιο θα πρέπει να πράξει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ανυπόστατες οι καταγγελίες απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ Δημοσθένης Μαυρίδης υπογραμμίζοντας πως μόνον ο δήμος Βέροιας και κανείς άλλος δήμος της Κεντρικής Μακεδονίας δεν κάνει χρήση του ΧΥΤΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΟΡΥΧΕΙΑ ΔΕΗ, ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση