Ένταξη των Ενετικών Τειχών στον κατάλογο της UNESCO ζήτησε ο Κουράκης

Την ένταξη των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με επιστολή που απέστειλε στη Γ. Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Ο κ. Κουράκης μνημονεύει στην επιστολή του τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία πάντοτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συνεχή βελτίωση του Οχυρωματικού Μεσαιωνικού Περιβόλου του Χάνδακα αναφέροντας όλα τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στα Ενετικά Τείχη.

Για το θέμα ο δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε ότι στις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται η αποκατάσταση, η ανάδειξη και η επανάχρηση των Ενετικών Τειχών με κεντρικό στόχο την ένταξη στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η ένταξη των Τειχών του Ηρακλείου-που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα σωζόμενο Μνημείο Οχυρωματικής Αρχιτεκτονικής της Ανατολικής Μεσογείου-στον Κατάλογο της UNESCO θα έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια προβολή του Ηρακλείου με όλα τα θετικά επακόλουθα για την πόλη και την περιοχή.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΥΡΑΚΗΣ, UNESCO, ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!