Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Με μικρότερες και μεγαλύτερες εντάσεις πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η συζήτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου», στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας. Το παρών έδωσαν κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται 500 μέτρα από στρατόπεδο αλλά και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Αγ. Βαρβάρας και Άμμου οι οποίοι εξέφρασαν αντιρρήσεις την έντονη ανησυχία τους για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή. Επιπλέον, στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ομάδα ατόμων που εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεσή της στη δημιουργία του Κέντρου προκαλώντας ένταση.

Ενημερώνοντας το Σώμα ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης τόνισε ότι με έμφαση ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ήταν επιλογή του δήμου, αλλά της Πολιτείας, η οποία γνωστοποιήθηκε με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, προσθέτοντας ότι το στρατόπεδο θα φιλοξενήσει 300 έως 500 πρόσφυγες. Παράλληλα δικαιολόγησε την στάση των κατοίκων λέγοντας ότι είναι δικαιολογημένος ο φόβο τους απέναντι στο άγνωστο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!