Ένταση για τη διαθεσιμότητα στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ (βίντεο)

Σε  ιδιαίτερα υψηλούς τόνους  διεξάγεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, με δεκάδες δημοτικούς υπαλλήλους να βρίσκονται εντός, αλλά και εκτός της αίθουσας, και να διαμαρτύρονται για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το κλίμα οξύνθηκε όταν στο  βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος τόνισε πως, η ευθύνη για τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους δημάρχους. Η δήλωση αυτή του Θέμη Μπαλασόπουλου προκάλεσε το χειροκρότημα των σχολικών φυλάκων, αλλά και την αντίδραση των δημάρχων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ζήτησε από τον κ. Μπαλασόπουλο να ανακαλέσει την τοποθέτησή του, λέγοντας του πως, όποια δικαστική διαμάχη των σχολικών φυλάκων έχει κερδηθεί μέχρι σήμερα, οφείλεται σε ενέργειες δημάρχων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά συνέχισε την καταγγελία του, ρίχνοντας  τις ευθύνες στη συνέχεια και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική»  συμπεριφορά, καθώς οδηγοί που ανήκαν στο υπουργείο και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με ειδική ρύθμιση, θα τοποθετηθούν σε νέες υπηρεσίες.

Δείτε το video:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΘΕΜΗΣ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!