Ένσταση κατά της εκλογικής διαδικασίας στο Δήμο Χαϊδαρίου

Ένσταση στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, μία ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης, κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, για την ανάδειξη των τοπικών αρχών, που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2014 και αναρτήθηκε στις 29 Ιουλίου 2014, ζητώντας τη διενέργεια επανάληψης των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος υπήρξε και υποψήφιος  με το συνδυασμό «Χαϊδάρι ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός» στο Δήμο Χαϊδαρίου, κατά τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, με την ένσταση του που κατέθεσε ο έγκριτος καθηγητής συνταγματικού δικαίου κ. Κώστας Χρυσόγονος,  στρέφεται κατά του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας», που ως επικεφαλής του είχε τον κ. Ηρακλή Δρούλια, επικαλούμενος κώλυμα συμμετοχής του για τη θέση του δημάρχου, αλλά και γενικά εκλογιμότητας του ακόμη και ως δημοτικός σύμβουλος, λόγω του ότι ταυτόχρονα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΚΟ «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ).

Μάλιστα, φέρεται να έχει καταθέσει και μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ότι σκανδαλωδώς σπαταλήθηκε δημόσια χρήμα και εξουσία, όπως και ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του εν λόγω υποψηφίου δημάρχου ήταν απασχολούμενοι ή είχαν συνάψει συμβάσεις έργων ή προσλήφθηκαν ακολούθως των εκλογών, άμεσα ή και έμμεσα, στη δημόσια επιχείρηση «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Κουρτζίδης, καθίσταται προφανές ότι «υπήρξε παράβαση του νόμου, και ειδικότερα των διατάξεων που ρυθμίζουν τα κωλύματα συμμετοχής των υποψήφιων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία οδηγεί στη συνολική ακυρότητα της εκλογής των αρχών του Δήμου Χαϊδαρίου και στην επανάληψη της ψηφοφορίας ανάμεσα στους ίδιους υποψηφίους που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα, σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 1 ΚΔΚ (ν. 3852/2010), χωρίς όμως τη συμμετοχή, τη φορά αυτή, του συνδυασμού “Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας” με επικεφαλής τον Ηρακλή Δρούλια».

Εν πολλοίς, δηλαδή, υποστηρίζει ότι «ο αριθμός των εκλογέων που στήριξαν τον συνδυασμό του Ηρακλή Δρούλια κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών την 18η Μαΐου 2014, δεν είναι αμελητέος αλλά αντίθετα σε ενδεχόμενη επανάληψη της ψηφοφορίας θα οδηγούσε στη βέβαιη ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΝΣΤΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΔΡΟΥΛΙΑΣ, ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ, ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]