Ενοποιούνται οι αρχαιολογικοί χώροι της Πάτρας

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο μεταξύ του δήμου Πατρέων και της «Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων», για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας. Σύμφωνα με τον δήμο, η εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε.» θα αναλάβει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και θα τους χρηματοδοτήσει μέσα από το πράσινο ταμείο.

Με βάση την πρόταση του δήμου Πατρέων, ο αναδειχθείς αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης θα συνδεθεί με την ρωμαϊκή γέφυρα και το χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου.

Παράλληλα θα ενοποιηθούν και αναδειχθούν και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως το ρωμαϊκό ωδείο, ο ιππόδρομος, το φρούριο, καθώς και βυζαντινά μνημεία. Συγχρόνως θα προβληθεί η φυσιογνωμία της πόλης, μέσω στοιχείων της πρόσφατης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, όπως διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια, ιεροί ναοί μοναδικής αρχιτεκτονικής, καθώς και οι σκάλες που συνδέουν τα δύο επίπεδα της Πάτρας.

Όπως εκτιμά ο δήμος, η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας θα αναβαθμίσει όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, λειτουργώντας όχι μόνο ως άξονας πολιτιστικής αναβάθμισης, αλλά και ως πόλος τουριστικής έλξης .

Παράλληλα, θα αναβαθμιστεί η αισθητική εικόνα του κέντρου της Πάτρας και θα συνδεθεί η σύγχρονη πόλη με την ιστορία της, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΕΝΟΠΙΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση