Ενίσχυση της «ΔΙΑΣ» ζήτησαν Γ. Καμίνης – ειδικοί φρουροί

Διατεθειμένος να προβεί στην αγορά μηχανών για την Ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες της, στις συνοικίες, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με την προυπόθεση όμως -όπως είπε- ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε, με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα «ΔΙΑΣ» έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» και πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επεσήμανε κι εκείνος ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ, την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της «ΔΙΑΣ». Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ, ΔΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!