Ενημέρωση για την Διαμεσολάβηση στο Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών κα Κατερίνα Κωτσάκη, ενημερώνουν  ότι, την  Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 από 3:30 μμ έως 5:30 μμ. από την Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών και δια των Μελών της, κας Κατερίνας Κωτσάκη και κας Βικτωρίας Λιούτα, παρασχέθηκαν υπηρεσίες πληροφοριών για την Διαμεσολάβηση, στην αίθουσα Συσκέψεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΘ (Κολυμβητήριο Μελισσίων, Υψηλάντου 7 & Αλ. Παναγούλη), ως ένα είδος Ανοικτής Πύλης Διαμεσολάβησης.

Πρόκειται για υιοθέτηση του παραδείγματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εισηγήθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2014, να δημιουργηθούν στα Πρωτοδικεία της Χώρας μας Ανοικτές Πύλες Διαμεσολάβησης, με ευρύτερες όμως δραστηριότητες συνιστάμενες στην παροχή καθ’ αυτό Υπηρεσιών Διαμεσολάβησης με την διεξαγωγή Διαμεσολαβήσεων σε υποθέσεις, που θα τους υπέβαλαν οι πολίτες.

Η Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ κα Κατερίνα Κωτσάκη, μαζί με την Διαμεσολαβήτρια κα Βικτωρία Λιούτα, με την συμβολή της οποίας ο Δήμος Πεντέλης ανταποκρίθηκε πρώτος στην παροχή δωρεάν πληροφοριών στους δημότες του για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, συνομίλησαν με δύο πολίτες, που έδειξαν ενδιαφέρον για το θεσμό και για τη διαδικασία της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Γενικές, αλλά και ειδικές ερωτήσεις και απόψεις εκφραστήκαν και από τους δύο πολίτες, για υποθέσεις τους, δικαστικές τους και μη, εκ των οποίων άλλες δεν προχωρούν ή καθυστερούν πολλά χρόνια ενώπιον των Δικαστηρίων, ενώ άλλες λιμνάζουν διότι τα μέρη έχουν περιέλθει μεν σε πλήρη ρήξη, αλλά λόγω της παλαιότερης φιλίας, διστάζουν να ξεκινήσουν δικαστικό αγώνα.

Οι διαμεσολαβήτριες έδωσαν σαφείς πληροφορίες για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, τις βασικές αρχές της, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην διαταράσσονται οι σχέσεις των μερών και, κατ’ επέκταση να διατηρείται η κοινωνική ειρήνη, τα στάδια της διαδικασίας, το κόστος της, την κατάλληλη στιγμή για την υπαγωγή μιας υπόθεσης στην Διαμεσολάβηση, την εκτελεστότητα μίας πιθανής συμφωνίας, τον τρόπο επιλογής των Διαμεσολαβητών και τον σημαντικό ρόλο των δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση.

Οι δυο πολίτες έδειξαν πολύ ικανοποιημένοι από την ενημέρωση και φάνηκαν να πείθονται για την χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης.

Η 2η δωρεάν ενημέρωση για την Διαμεσολάβηση στον Δήμο Πεντέλης θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, από 3:30μμ μέχρι 5:30μμ στην αίθουσα Συσκέψεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΘ (Κολυμβητήριο Μελισσίων,  Υψηλάντου 7 & Αλ. Παναγούλη).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΝΤΕΛΗ, ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ΚΑΨΑΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση