ενεργειακή-κρίση-μειώνει-τον-φωτισμό-1078545
ΔΗΜΟΙ | 06.10.2022 | 15:02

Ενεργειακή κρίση: Μειώνει τον φωτισμό ο δήμος Αθηναίων

Έκτακτα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου εξετάζουν όλοι οι δήμοι της χώρας.

Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει με τις δημοτικές αρχές να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να λαμβάνουν μία σειρά από μέτρα προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά να αποφευχθούν τα «σκοτεινά Χριστούγεννα».

Μέσα στον σχεδιασμό είναι η προμήθεια λαμπών τύπου LED για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό ενώ κάποιοι σκέφτονται ακόμα και να περιορίσουν το χρόνο φωταγώγησης των δρόμων και των κτηρίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη «Η Αθήνα, λοιπόν, θα είναι και φέτος στολισμένη και φωτισμένη. Έχοντας έντονο άρωμα γιορτών στο κέντρο και τις γειτονιές της», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι ο δήμος αναβάθμισε το σύνολο του χριστουγεννιάτικου στολισμού με λάμπες τύπου LED, επιτυγχάνοντας έτσι εξοικονόμηση ενέργειας της τάξεως του 60%.

Τον ίδιο στολισμό με πέρυσι θα ακολουθήσει ο Πειραιάς όμως οι μέρες θα μειωθούν από 40 σε 30 ενώ μετά τη 1.30 τη νύχτα τα φώτα θα σβήνουν.

Στον δήμο Γλυφάδας τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια θα ανάψουν αρχές Δεκεμβρίου και όχι μέσα του Νοέμβρη, ενώ στον δήμο Θεσσαλονίκης συζητούν να περιορίσουν χρονικά την λειτουργία της διακόσμησης.

Στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης συζητούνται περικοπές στον στολισμό ενώ στη Δράμα η «Ονειρούπολη» θα φωτίζεται λιγότερες ώρες και στους πάγκους θα τοποθετηθούν μετρητές ενέργειας.