Categories: Δήμοι

Εμβολιασμοί: Σε αναστολή οι πρώτοι εργαζόμενοι δήμου (έγγραφο)

Σε αναστολή εργασίας μέχρι τον εμβολιασμό τους τίθενται 19 (ανεμβολίαστοι) εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ).

Συγκεκριμένα, σε ΑΠΟΦΑΣΗ του Διοικητικού Συμβουλίου που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, τονίζεται ότι «η επιχείρηση υποχρεούται σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του ως άνω Νόμου και ειδικότερα δυνάμει του άρθρου 206 παρ.6, περ.  α) και β) με απόφαση του ΔΣ της να επιβάλλει, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης  γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων  για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, για το σύνολο των  εργαζομένων της που εμπίπτουν στις ανωτέρω διατάξεις. Κατά τον χρόνο  αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας  υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Στην περίπτωση κατά την οποία επέλθει συμμόρφωση με το Νόμο, και δη, μετά τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του εργαζομένου, η αναστολή θα πρέπει να αρθεί με ανάλογη απόφαση του ΔΣ της επιχείρησης», προστίθεται στην απόφαση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η απόφαση «εφαρμόζεται και σε συμβάσεις έργου, παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών, καθώς και σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο».

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, άλλη επιχείρηση του δήμου Βόλου, είχε καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό πριν την ψήφιση της σχετικής διάταξης στη Βουλή.

Είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Να σημειωθεί ότι οι 19 εργαζόμενοι, με την από 09.08.2021 αίτηση τους προσέφυγαν ενώπιον του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου (Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) με  αντικείμενο την υποχρέωση της επιχείρησης, προσωρινά και μέχρις εκδόσεως  οριστικής απόφασης επί ασκηθησόμενης τακτικής αγωγής να αποδέχεται τις  υπηρεσίες των αντιδίκων παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α’ δόσης  εμβολίου κατά της επιδημικής νόσου Covid 19 και παρά τη μη επίδειξη  πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ταυτοχρόνως αιτήθηκαν την έκδοση προσωρινής διαταγής με αντικείμενο προσωρινά και μέχρις εκδόσεως οριστικής απόφασης επί της σχετικής ως άνω  αιτήσεως τους, να υποχρεωθεί η επιχείρηση να αποδέχεται τις υπηρεσίες των  αντιδίκων παρά τον μη εμβολιασμό ή τη μη διενέργεια της α’ δόσης εμβολίου κατά  της επιδημικής νόσου Covid 19 και παρά τη μη επίδειξη πιστοποιητικού  εμβολιασμού από αυτούς.

Ωστόσο, η αίτηση τους για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, που συζητήθηκε την 12.08.2021 ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου του Μονομελούς  Πρωτοδικείου Βόλου, απερρίφθη.

Ποια προγράμματα λειτουργούν

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) λειτουργούν προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ” 3 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων”, Συμβουλευτικής ευπαθών κοινωνικά ομάδων, Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ καθώς και το Κέντρο Κοινότητας Βόλου με τα 2 Παραρτήματα Ρομά (Αλιβέρι και Αγ. Παρασκευή).

Επίσης, λειτουργούν Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και Τμήματα Φύλαξης – Φροντίδας – Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), για την υποστήριξη της οικογένειας.

Στα πλαίσια της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ λειτουργεί επίσης και τμήμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΙΕΚ). Το “Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ” είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου.

Comments are closed.


Recent Posts

Πλουσιότεροι κατά 270 χιλιάδες ευρώ οι ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ

Ο μέσος καθαρός μισθός για τους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ θα αυξηθεί κατά περίπου 240.000 λίρες (σχεδόν 270.000 ευρώ) ετησίως,…

4 ώρες ago

Βενετία: Πλημμύρισε ξανά η πόλη

Αντιμέτωπη με πλημμύρες είναι ξανά η Βενετία, όπως κάθε χρόνο μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου, καθώς η εποχική παλλίρροια, ονόματι «acqua…

4 ώρες ago

iPhone 14 Pro: Πόσες μέρες πρέπει να δουλέψουμε για να το αποκτήσουμε

Η ομάδα της Picodi για μία ακόμη χρονιά συγκέντρωσε τις τοπικές τιμές του iPhone 14 Pro (128 GB) και τους…

4 ώρες ago

Ισπανία: Αύξηση 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους προτείνει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία θα προσφέρει στους δημόσιους υπαλλήλους αύξηση 3,5% το 2023 για να αντισταθμιστούν εν…

4 ώρες ago

Στα προημιτελικά της Πάρμα η Σάκκαρη

Όπως στην πρεμιέρα της απέναντι στην Ουκρανή Κατερίνα Μπάιντλ, έτσι και σήμερα η Μαρία Σάκκαρη δεν έκανε καλό ξεκίνημα, αλλά…

4 ώρες ago

Βουλή: Ψηφίστηκε το ν/σ για τις οδικές μεταφορές

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Διατάξεις για τις δημόσιες υπεραστικές και…

5 ώρες ago