εμπορικός-σύλλογος-κατά-μπακογιάννη-m-975986
ΔΗΜΟΙ | 05.05.2023 | 17:03

Εμπορικός Σύλλογος κατά Μπακογιάννη: Mην κάνεις την Αθήνα ένα απέραντο καφενείο

Mια σειρά από δράσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν τους εμπόρους της Αθήνας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου αυξάνεται σημαντικά η τουριστική ροή στην πρωτεύουσα ζητούν από τον Κώστα Μπακογιάννη οι έμποροι της Αθήνας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της πρώτης συνεδρίασης του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης υπογράμμισε ότι «έχουμε μια χρόνια καλή συνεργασία με το δήμο και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία του κ. Μπακογιάννη στο πρώτο μας διοικητικό μας συμβούλιο. Όλα τα μέλη του διευρυμένου ΔΣ είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χαίρομαι γιατί συμφωνήσαμε κατ’ αρχάς με το δήμαρχο σε ένα τρίπτυχο άμεσων παρεμβάσεων:

Α) Τη δημιουργία τεκμηριωμένης και νομικά στοιχειοθετημένης πρότασης προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας.

Β) Την ενεργοποίηση της δράσης σύνδεσης τουρισμού και εμπορίου μέσω του κοινού προγράμματος Athens Shopping και πολλών ακόμη τοπικών ενεργειών σε διαφορετικές γωνίες της πόλης.

Γ) Την πραγματοποίηση για δεύτερη διαδοχική φορά, με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, της μεγάλης έρευνας που καταγράφει αναλυτικότατα τη χρήση γης σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας με στόχο την αποφυγή μετατροπής της πόλης σε ένα απέραντο καφενείο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι «ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί τα τελευταία χρόνια μία ανοιχτή και ουσιαστική συνεργασία με τους χιλιάδες επαγγελματίες καταστηματάρχες της Αθήνας, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παραβρεθώ στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, μετά την επανεκλογή του προέδρου Σταύρου Καφούνη. Εύχομαι σε εκείνον και στα εκλεκτά μέλη του συμβουλίου, καλή επιτυχία στη νέα τους θητεία. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε μαζί τα βήματά μας, όπως έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, αναλαμβάνοντας από κοινού δυναμικές πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν και θα ενδυναμώσουν την οικογένεια του αθηναϊκού εμπορίου».