ελμε-πειραιά-ψήφισμα-συμπαράστασης-σ-680708
ΔΗΜΟΙ | 09.02.2020 | 12:22

ΕΛΜΕ Πειραιά: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου, σχετικά με την αγωγή που του έχει ασκήσει η εταιρεία Oil One, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή για όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να παραστούν στην δίκη.

Αναλυτικότερα το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πειραιά:

«Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Oil One να καταθέσει αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση, φτάνοντας στο σημείο να διεκδικεί το ποσό των 500.000,00 € και την προσωποκράτηση του δημάρχου για ένα χρόνο.

Είναι ενέργεια προκλητική, που στόχο έχει να εκφοβίσει εκείνους που αγωνίζονται για το διώξιμο των καζανιών του θανάτου, για την απαλλοτρίωση του χώρου του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων Δραπετσώνας για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτή η αγωγή πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

Δηλώνουμε ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν περνούν.

Η δίκαιη πάλη των εργαζομένων και του λαού της περιοχής θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά θα παραστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή 14/02 στις 08:30 (ώρα και μέρα που έχει οριστεί δικάσιμος).

Επίσης, το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντικη στάση εργασίας (08:00-11:00) για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στη δίκη».