Έλεγχος για απευθείας αναθέσεις με «οσμή» σκανδάλου στο δήμο Κεφαλονιάς (έγγραφο)

Τη διενέργεια επιθεώρησης ελέγχου στο Δήμο Κεφαλονιάς για πλήθος απευθείας αναθέσεων, διατάσσει με δύο έγγραφά του, ο Ειδικός Γραμματέας, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) Δημοσθένης Κασσαβέτης, προς το σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο έλεγχος ξεκίνησε στις 25.6.2015 με την πρώτη εντολή του κ. Κασσαβέτη, ο οποίος επανήλθε με νεότερη εντολή του στις 14 Οκτωβρίου 2016 η οποία ωστόσο ανακλήθηκε στη συνέχεια (ΕΓΓΡΑΦΟ 2), καθώς, όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του επικεφαλής του ΣΕΕΔ, «το αντικείμενο της ως άνω εντολής εξετάζεται ήδη με την από 25.6.2015 εντολή». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο  επιθεωρητές ελεγκτές έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» δημοτικά έγγραφα που αφορούν μια σειρά από απευθείας αναθέσεις με «οσμή σκανδάλου» αλλά ακόμη δεν έχουν εκδώσει το πόρισμά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεύτερη εντολή του (ΕΓΓΡΑΦΟ 1), ο κ. Κασσαβέτης, τονίζει ο έλεγχος αφορά απευθείας αναθέσεις που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς το διάστημα 2011 – 2016. Ειδικότερα πρόκειται για έργα, μελέτες, προμήθειες αλλά και υπηρεσίες που προφανώς ο δήμος έδινε χωρίς διαγωνισμούς, σύμφωνα με τις καταγγελίες που οδήγησαν στην έρευνα. Όπως σημειώνουν στελέχη της Ειδικής Γραμματείας, υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις για πλήθος παραβάσεων και «ύποπτων» αναθέσεων.

Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος βασίζεται σε καταγγελία η οποία έγινε και αντικείμενο ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Ωστόσο, πηγές του δήμου Κεφαλονιάς υποστήριζαν στην aftodioikisi.gr ότι ο έλεγχος των δύο ελεγκτών έχει όλοκληρωθεί και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κασσαβέτης ανακάλεσε τη δεύτερη εντολή του.

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 1

kef

 

ΕΓΓΡΑΦΟ 2

seed_kefalonia_aftodioikisi

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!