Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ στα ΚΔΑΠ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ στα ΚΔΑΠ

Ο Στέλιος Πέτσας υπέγραψε έκτακτη πρόσθετη οικονομική στήριξη ύψους 10 εκατ. ευρώ– για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) των Δήμων. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είχε εξαγγείλει, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στις 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει τις λεπτομέρειες σχετικά με την κατανομή και τις προϋποθέσεις, με βάση τα αναλυτικά στοιχεία των αναγκών ανά Δήμο, όπως προέκυψαν έπειτα από στενή συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση

Με την πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη, ύψους 10 εκατ. ευρώ, η συνολική χρηματοδότηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, για την τρέχουσα περίοδο 2021-2022, ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία σημαντική αύξηση, έναντι των 279 εκατ. ευρώ που δόθηκαν πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ήδη για εφέτος δόθηκαν 2.000 περισσότερα voucher σε παιδιά –σε σχέση με προηγούμενη χρονιά– ύψους 2,6 εκατ. ευρώ. Συνολικά, έλαβαν voucher 63.084 παιδιά για ΚΔΑΠ, ύψους 83.901.720 ευρώ και 6.902 παιδιά για ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ύψους 34.510.000 ευρώ, ενώ ικανοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις που αφορούσαν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία, καθώς και τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Τι ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε:  «Στηρίζουμε τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης και τις ανάγκες των οικογενειών. Το είπαμε στη Βουλή, σε απάντησή μου σε επίκαιρη ερώτηση τον Σεπτέμβριο και, σήμερα, το κάνουμε πράξη.

Σκοπός μας είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, σε όλους τους Δήμους της χώρας –ένας θεσμός που αγκαλιάστηκε από δεκάδες γονείς και τα παιδιά τους– να διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους Δήμους. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στην Ελληνική οικογένεια».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!