Εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης στο Δήμο Αθηναίων

Νέα εκστρατεία εθελοντικής δενδροφύτευσης στα πεζοδρόμια της πόλης, και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων στις 5,7 και 8 Νοεμβρίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των πεζοδρομίων στις γειτονιές της πόλης και κυρίως στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

Θα πραγματοποιηθούν φυτεύσεις περίπου 700 δέντρων, μεγάλης ανάπτυξης, στα σημεία όπου έχουν διαπιστωθεί κενά και ελλείψεις. Τα δέντρα που θα φυτευτούν παράγονται αποκλειστικά στο Φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων, στο Γουδή.

Η δράση αποτελεί συνέχεια της εκστρατείας εθελοντικής δεντροφύτευσης σε λόφους, άλση και δεντροστοιχίες της πόλης, που διοργάνωσε με επιτυχία στην ανοιξιάτικη φυτευτική περίοδο ο δήμος Αθηναίων, κατά την οποία φυτεύτηκαν 1050 δένδρα.

Με την ολοκλήρωση της εκστρατείας θα έχουν φυτευτεί, κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, περισσότερα από 1000 δέντρα ,αυξάνοντας τον αριθμό των φυτεύσεων, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, σε περισσότερα από 6.800 δέντρα και 61.680 θάμνους.

«Καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν ενεργά και να αποδείξουν έμπρακτα της αγάπη τους για το περιβάλλον» δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Άγγελος Αντωνόπουλος, σημειώνοντας ότι καθημερινά θα πραγματοποιούνται δράσεις και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Για εθελοντική συμμετοχή στην εκστρατεία δενδροφύτευσης, δηλώσεις στα τηλέφωνα:
210 32 39 203 και 210 74 70 458

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!