Έκρηξη Πορταριά: Αιρετός ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας -Παραίτηση ζητά ο Δ.Βόλου - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
23
Οκτώβριος
Back

Έκρηξη Πορταριά: Αιρετός ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας -Παραίτηση ζητά ο Δ.Βόλου

Την παραίτηση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνη, ζητά ο δήμος Βόλου μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην ταβέρνα που διατηρεί και παρολίγον να κοστίσει τη ζωή σε θαμώνες της.

Η διοίκηση του δήμου Βόλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει την πολιτική και ηθική διάσταση του ζητήματος, χωρίς να προσπερνά τις όποιες ποινικές ή αστικές ευθύνες του ιδιοκτήτη. Όπως, σημειώνεται στην ανακοίνωση, “η έκρηξη ήρθε να δικαιώσει -δυστυχώς-” τις προηγούμενες προσπάθειες της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας για την απομάκρυνση του προέδρου της Πορταριάς από τους κόλπους της Δημοτικής Αρχής

Η ανακοίνωση του δήμου Βόλου:

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θλιβερό, και παρολίγο τραγικό, περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πορταριά και ταυτόχρονα την ανακούφισή μας που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση και τους άντρες της Πυροσβεστικής, που όπως διαπίστωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημ Λιβογιάννης που βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια περιορισμού των καταστρεπτικών συνεπειών από την έκρηξη.

Ωστόσο, πέραν των όποιων ποινικών ή αστικών ευθυνών, που ασφαλώς θα ερευνηθούν και θα αποδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνης, καθώς η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ανήκει μεν στη σύζυγό του, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το λειτουργεί ο ίδιος

Και καθώς το ατύχημα αυτό, για το οποίο όλα τα στοιχεία από τις επίσημες Αρχές, συντείνουν ότι οφείλεται στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μάλιστα στην κατασκευή και λειτουργία παράνομης δεξαμενής αποθήκευσης προπανίου, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, καλούμε σήμερα τον Νικ. Ρηγώνη να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του από το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του και το οποίο προφανώς δεν τίμησε εκθέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο με πράξεις και παραλείψεις του.

Δυστυχώς η ενέργειά μας να τον απομακρύνουμε από τους κόλπους της δημοτικής παράταξης για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το κοινό καλό δικαιώθηκαν και με αυτό τον τρόπο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!