Έκρηξη Φασούλα για για την καθυστέρηση επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα προκαλεί η απόφαση της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.» να προχωρήσει στην ακύρωση και την επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού επεκτάσεως του υπογείου σιδηροδρόμου (Μετρό) προς τον Πειραιά.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Φασούλας αντικρούει τον ισχυρισμό της «Αττικό Μετρό» ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε εξαιτίας «διαφωνιών» μεταξύ του δήμου, της Νομαρχίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σχετικώς με τον τερματικό σταθμό Ευαγγελιστρίας στο Γηροκομείο της πόλης.

«Ορισμένοι έχουν επιδοθεί στην καλλιέργεια λανθασμένων εντυπώσεων προκειμένου να καλύψουν άλλα κακώς κείμενα. Μερικές από τις κατασκευαστικές εταιρείες που διεκδικούσαν το έργο επιδόθηκαν σε έναν αδικαιολόγητο δικαστικό αγώνα ενστάσεων και προσφυγών στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα πρέπει να μας πουν επομένως οι υπεύθυνοι της «Αττικό Μετρό» ποιο ήταν το αντικείμενο της διαμάχης και γιατί υποχρεώνουν τον πειραϊκό λαό να περιμένει για μια διετία επιπλέον την έλευση του Μετρό στην πόλη», σχολιάζει ο δήμαρχος Πειραιά.

Στη δήλωσή του προσθέτει πως ο δήμος Πειραιά απαιτεί να τηρηθεί η δέσμευση της εταιρείας «Αττικό Μετρό» να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό και τον επαναδημοπρατήσει μέσα στο διάστημα της μιας εβδομάδας,

«Εκτός από την ακύρωση του διαγωνισμού για το μετρό καθυστερεί η δημοπράτηση για τη σύνδεση του λιμένα με το τροχιοδρομικό δίκτυο της «Τραμ» Α.Ε. παρότι έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, το υπουργείο ΠΕΧΩδΕ κωλυσιεργεί σχετικώς με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνει η δημοτική αρχή για την αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης», προσθέτει ο κ. Φασούλας.

Παράλληλα ζητεί από τους αρμοδίους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και εκφράζει την αίσθηση ότι για μια φορά ακόμα φαίνεται πως τα μεγάλα έργα για τον Πειραιά καθυστερούν και κινδυνεύουν να ξαναμπούν στις καλένδες εξαιτίας κακών χειρισμών και επιπολαιότητας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!