εκνευρισμός-παπαστεργίου-προσωπική-957230
ΔΗΜΟΙ | 27.01.2022 | 19:04

Εκνευρισμός Παπαστεργίου: Προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Πόρου μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr

Με προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της ότι λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων, απάντησε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Πόρου ζήτησε και πήρε τον λόγο ασκώντας κριτική στην στάση της ΚΕΔΕ και του προέδρου της στο θέμα του κλεισίματος των σχολείων και εκφράζοντας την διαμαρτυρία του λέγοντας ότι «η ΚΕΔΕ έχει πάρει λάθος θέση». Ο κ. Δημητριάδης διαμαρτυρήθηκε έντονα ότι στην αντιδικία που είχε ο ίδιος με το υπουργείο Παιδείας, και στην ενέργειά του να κλείσει τα σχολεία του δήμου του λόγω κορωνοϊού επικαλούμενος το άρθρο 94 του «Καλλικράτη» που του δίνει τη σχετική δυνατότητα σε έκτακτες συνθήκες, καθώς «δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας», η ΚΕΔΕ δεν τον στήριξε. «Δεν βρήκα καμία βοήθεια από την ΚΕΔΕ και αναγκάστηκα μόνος μου να πάρω πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πόρου. Κατηγόρησε την ΚΕΔΕ ότι έβγαλε μια ανακοίνωση «αψυχολόγητη» με την οποία «μας θύμισε σε όλους τους λόγους κορωνοϊού δεν μπορούμε να κλείνουμε τα σχολεία, αντί να κάνει το ακριβώς ανάποδο, να μας θυμίσει πότε μπορούμε να κλείνουμε σχολεία».

 Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου Πόρου και την προσωπική επίθεση Παπαστεργίου μετά το 2:27 και έως το 2:15 (σ.σ. στο 2:18 η προσωπική επίθεση και η απάντηση)

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε στα παραπάνω με προσωπική επίθεση και ειρωνεία λέγοντας στον δήμαρχο Πόρου ότι «δεν καταλαβαίνει και ότι βλέπει φαντάσματα». «Θεωρώ ότι το κλείσιμο των σχολείων για υγειονομικούς λόγους είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας. Πήρε μια απόφαση ο συνάδελφος (σ.σ. ο δήμαρχος Πόρου) χωρίς να μας ενημερώσει και τώρα θέλει να τον στηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχετε συνηθίσει στην κριτική», απάντησε ο κ. Δημητριάδης. «Στο θέμα των σχολείων μου τραβήξατε το χαλί κάτω από τα πόδια, υιοθετώντας την αυθαίρετη ερμηνεία του υπουργείου. Δεν σου κάνω προσωπική επίθεση πρόεδρε. Εσύ μου κάνεις προσωπική επίθεση και με στενοχωρείς», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της συνεδρίασης τα επιχειρήματα του δημάρχου Πόρου υιοθετήθηκαν από τον α΄αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου,  ο οποίος τόνισε ότι με βάση Προεδρικό Διάταγμα του 2017, αλλά και το άρθρο 94 του «Καλλικράτη», αρμόδιος να αποφασίσει το κλείσιμο σχολείων είναι ο οικείος δήμος. «Η νομοθεσία περί covid, υπερισχύει της νομοθεσίας, αλλά αν δεν λαμβάνει έγκαιρα αποφάσεις η Πολιτεία ορθά παρεμβαίνει ο δήμος», είπε ο κ. Κυρίζογλου, καλός γνώστης των νομικών θεμάτων.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης