Εκλογές ΚΕΔΕ: Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Καλογιάννη -Τι ανακοίνωσε η παράταξη του κόμματος

  • Απο stergios
  • 24 Νοεμβρίου 2019 - 20:18
  • Comments Off

Την στήριξή της στην ενωτική παρέμβαση του δημάρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη, ανακοινώνει η αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία». Με την πρωτοβουλία που έλαβε ο κ. Καλογιάννης για την ΚΕΔΕ η παράταξη τονίζει ότι αποτελεί «ένας θετικό βήμα» που «εμείς ως παράταξη αποδεχόμαστε και ενθαρρύνουμε».

«Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ήταν μία ευκαιρία να αποτυπωθεί , συγκροτημένη ενωτική παρέμβαση από το σύνολο του προοδευτικού και δημοκρατικού αντινεοφιλελεύθερου χώρου της αυτοδιοίκησης», αναφέρει η παράταξη, σχολιάζοντας: «Δυστυχώς  όμως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε αυτό δεν κατέστη εφικτό  στις  εκλογές  για τα νέα όργανα στις Περιφερειακές Ενώσεις. Μικροκομματικοί υπολογισμοί και προσωπικές στρατηγικές μπλόκαραν την καθολική εφαρμογή του».

Αναλυτικότερα ολόκληρη η ανακοίνωση της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας»:

«Σε μία δύσκολη στιγμή για την αυτοδιοίκηση και μετά τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης, στην δημοκρατική της λειτουργία (Ν.4623/19),  την νομοθέτηση χωρίς διαβούλευση, την παρακράτηση των ΚΑΠ για τη μη καταβολή των διαθέσιμων  στη Τράπεζα της Ελλάδος , την απελευθέρωση των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών (Ν.4635/19), τις περικοπές στο ΠΔΕ και την υπερφορολόγηση των πολιτών, έρχεται και η απομείωση των πόρων της (προϋπολογισμός του 2020), που υπολείπεται κατά 234 εκατομμύρια ευρώ ακόμα και από το Μεσοπρόθεσμο, ούτε λέξη βέβαια για τα παρακρατηθέντα.

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να απαντήσει με τα συλλογικά της όργανα τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα, όταν δεν συναινούν σιωπούν, χαρακτηριστική είναι η απουσία τους από την δημόσια συζήτηση για την εξελισσόμενη Συνταγματική αναθεώρηση.

Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ήταν μία ευκαιρία να αποτυπωθεί , συγκροτημένη ενωτική παρέμβαση από το σύνολο του προοδευτικού και δημοκρατικού αντινεοφιλελεύθερου χώρου της αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς  όμως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε αυτό δεν κατέστη εφικτό  στις  εκλογές  για τα νέα όργανα στις Περιφερειακές Ενώσεις. Μικροκομματικοί υπολογισμοί και προσωπικές στρατηγικές μπλόκαραν την καθολική εφαρμογή του.

Παρά όλο αυτά στις  ΠΕΔ  στις οποίες ο σχεδιασμός αυτός λειτούργησε τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, και μερικές φορές νικηφόρα παρά τους συσχετισμούς.

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία συνεπής στην προσπάθεια που ξεκίνησε στις εκλογές των ΠΕΔ, στηρίζει την ενωτική παρέμβαση του δημάρχου Λάρισας Απόστολου  Καλογιάννη, ενός επιτυχημένου αυτοδιοικητικού -προοδευτικού πολίτη της ευρύτερης αριστεράς- που υποστηρίζεται σχεδόν από το σύνολο του  προοδευτικού τόξου.

Αποτελεί ένα θετικό βήμα που εμείς ως παράταξη αποδεχόμαστε και ενθαρρύνουμε.

Καλούμε λοιπόν, όλες και όλους, Δημάρχους και εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους  στη Γενική  Συνέλευση της ΚΕΔΕ,  φίλους και μέλη της παράταξής μας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΔΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!