Εκκενώνεται ο Πειραιάς από τους πρόσφυγες – Νέο κέντρο εγκατάστασης στη Νέα Μάκρη

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης του λιμανιού του Πειραιά από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσουν στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας της Λάρισας. Στις 9:30 έφτασε στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά το πρώτο πούλμαν. Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι για τα hotspots 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, όπου θα παραλάβουν τους περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς δέχονται μηνύματα από δικά τους άτομα στο κινητά που τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως 15 νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων, συνολικής χωρητικότητας 17.400 ατόμων θα είναι έτοιμοι μέσα στις επόμενες ημέρες εντός και εκτός Αττικής. Προφανώς σε αυτούς θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μοιραστούν σε όλη τη χώρα

Συγκεκριμένα τα νέα hotspots θα είναι σε:

​Μαλακάσα -Χωρητικότητα 4.000 ατόμων
Αφίδνες -Χωρητικότητα 3.000 ατόμων
Αγιος Ανδρέας -Χωρητικότητα 500 ατόμων
Ελαιώνας (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 700 ατόμων
Δράμα -Χωρητικότητας 800 ατόμων
Θερμοπύλες (νέος καταυλισμός) -Χωρητικότητας 400 ατόμων
Ηπειρος (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Θεσσαλία (4 καταυλισμοί σε διαφορετικά σημεία) -Χωρητικότητας 2.000 ατόμων
Λιτόχωρο (θα είναι έτοιμο μετά τις 15/3) -Χωρητικότητας 4.000 ατόμων
Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η εκκένωση της Ειδομένης, καθώς εκεί είναι εγκλωβισμένοι 13.000 άνθρωποι.

Εντωμεταξύ σε μια σύντομη δήλωση για την κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σώματος:

«Από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι Πειραιά ορίστηκε τόπος προσωρινής παραμονής υπάρχει άρτια συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί, δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα τάξης και ασφάλειας. Τα λειτουργικά προβλήματα επιλύονται με το που δημιουργούνται. Συνεργαζόμαστε με όλες τις υπηρεσίες βοηθάμε και παρέχομαι συνδρομή σε ότι μας ζητηθεί».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΛΙΜΑΝΙ, ΕΚΚΕΝΩΣΗ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!