Εισαγγελέας καλεί Σαράντη, Βαλασόπουλο για τους τραμπουκισμούς κατά του διευθυντή της aftodioikisi.gr

Προκαταρκτική Εξέταση για την επίθεση που δέχθηκε ο διευθυντής της aftodioikisi.gr Χρίστος Βούζας από τους δημάρχους Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκο Σαράντη και Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών. Ήδη η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον των δύο αιρετών έχει διαβιβασθεί στο Πταισματοδικείο Αθηνών το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία της Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8.10.2014 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΤΑ), οι δύο αιρετοί είχαν επιτεθεί αρχικώς φραστικά και στη συνέχεια και με χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα στον διευθυντή της aftodioikisi.gr, λόγω ενός δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα με προβλέψεις για τις εκλογές στην ΠΕΔΑ, στο οποίο καταγράφονται οι προβλέψεις για τις έδρες της κάθε παράταξης, το οποίο και επιβεβαιώθηκε σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι τα γεγονότα είχε καταδικάσει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για «τραμπουκισμούς».

Το πλήρες κείμενο της μήνυσης είναι το εξής:

 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΗΝΥΣΗ

Του Χρήστου Βούζα του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αθηνών, οδός Μενεδήμου αρ. 10.

ΚΑΤΑ

1) Του Νικολάου Σαράντη του               , δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ενεργούντος ατομικώς, κατοίκου Αγίων Αναργύρων Αττικής, Λεωφόρος Δημοκρατίας αρ. 61 και

2) Του Βασιλείου Βαλασόπουλου του             , δημάρχου Ηλιούπολης, ενεργούντος ατομικώς, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής επί των οδών Σοφίας Βενιζέλου και Πρωτόπαππα.

Ο μηνύων είμαι διευθυντής και συντάκτης στην ιστοσελίδα με την ονομασία aftodioikisi.gr. Πρόκειται για τη βασικότερη ιστοσελίδα, η οποία αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και την εν γένει δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα, λειτουργώντας ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής πληροφόρησης με ειδήσεις και επίκαιρα θέματα αναφορικά με τους ανωτέρω χώρους. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο επικοινωνίας και διασύνδεσης των τοπικών αρχόντων με τους Έλληνες πολίτες και τους εργαζομένους στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Είναι γεγονός, ότι καθημερινώς η προαναφερθείσα ιστοσελίδα γίνεται δέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών επισκέψεων από Έλληνες υπουργούς, βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους και κυρίως πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τοπικά και υπερτοπικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Την 08-10-2014 πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο του πρώτου ορόφου του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» στο κέντρο της Αθήνας η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) για τη διενέργεια εκλογών στα πλαίσια της εν λόγω ένωσης. Στην ως άνω συνέλευση παρευρισκόμουν κι εγώ, ο μηνύων, ως συντάκτης-δημοσιογράφος για λογαριασμό της ιστοσελίδας, της οποίας τυγχάνω διευθυντής, aftodioikisi.gr, προκειμένου να καλύψω το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα, από τη στιγμή, που αυτό αποτελεί θεματική ενότητα και άπτεται των ζητημάτων, με τα οποία ασχολείται ιδιαιτέρως η δημοσιογραφική μας ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν την 13:00 το μεσημέρι και την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι για το προεδρείο της Ένωσης, ο πρώτος μηνυόμενος-Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και απερχόμενος πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. μαζί με τον δεύτερο μηνυόμενο-Δήμαρχο Ηλιούπολης επετέθησαν σ’ εμένα φραστικώς με ακατανόμαστες ύβρεις και απειλές.

Πιο συγκεκριμένα, αμφότεροι οι αντίδικοι απευθύνθηκαν απρόκλητα προς το πρόσωπό μου με εκφράσεις του τύπου «γελοίε δημοσιογράφε», «ψεύτη, μ….», «άντε γ…., αλήτη», οι οποίες μάλιστα επαναλήφθηκαν πολλάκις με έντονο ύφος και δίχως εγώ να είμαι σε θέση, να ανταπαντήσω και να υπερασπισθώ την τιμή και την υπόληψή μου. Μετά από παρέμβαση των παρευρισκομένων κα συνεργατών μου οι αντίδικοι απομακρύνθηκαν και εγώ δεν έδωσα συνέχεια στο περιστατικό.

Οι μηνυόμενοι όμως δεν αρκέστηκαν στην ως άνω απρόκλητη επίθεση και μετά την παρέλευση μόλις ενός τετάρτου και ενώ εγώ συνομιλούσα με άλλους παρευρισκόμενους δημάρχους μου επιτέθηκαν και πάλι απρόκλητα και αναίτια με πράξεις κατά της σωματικής μου ακεραιότητας αυτή τη φορά και δη με χτυπήματα και λακτίσματα ιδιαίτερης σφοδρότητας!

Αποτέλεσμα αυτής της απρόκλητης, αναιτιολόγητης και παράνομης συμπεριφοράς των μηνυομένων ήταν να προκληθούν εκτεταμένες φθορές στα γυαλιά μυωπίας μου, τα οποία δυσχερώς δύναμαι, να αποχωριστώ, καθώς και να υποστώ εκδορές στο πρόσωπό μου.

Σημειωτέον, ότι το μένος και η οργή του πρώτου εκ των αντιδίκων εναντίον εμού ήταν σε τέτοιο έντονο βαθμό, ώστε μου άρπαξε τα γυαλιά μυωπίας και τα έσπασε με τρόπο άκρως επιδεικτικό και απαξιωτικό προς μεγάλη έκπληξη δεκάδων συνέδρων, οι οποίοι ευρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον προθάλαμο της αίθουσας, όπου ελάμβανε χώρα η Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.Α.

Ακολούθως, την 10-10-2014, δηλαδή μετά παρέλευση δύο ημερών από το επίδικο συμβάν κι αφού προσπάθησα, να συνέλθω από την ταραχή, που αυτό μου προκάλεσε, μετέβην στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», όπου εξετάσθηκα και διεγνώσθησαν τα εξής: κάκωση κεφαλής, κεφαλαλγία, ζάλη-περιπατητικός προσανατολισμένος, δίχως περιτραυματική αμνησία ή απώλεια αισθήσεων. Επίσης, σημειώθηκε η απουσία τάσης προς έμετο και εδόθησαν οδηγίες για ξεκούραση και σταδιακή επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητές μου. Επιπροσθέτως, την ίδια ως άνω ημέρα επισκέφθηκα την ιατρική υπηρεσία του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), όπου διεγνώσθη κι επιβεβαιώθηκε η γνωμάτευση του ανωτέρω Νοσοκομείου για ήπια κεφαλαλγία και ζάλη. Επιπλέον, διεπιστώθησαν εκχυμώσεις δέρματος προσώπου στην περιοχή του μεσοφρύου και συνεστήθη νευρολογική εκτίμηση. Στα πλαίσια αυτής δε διεγνώσθη ούτε αυχενική δυσκαμψία ούτε φυσήματα κρανιακής και τραχηλικής εντόπισης ούτε άλλη εστιακή νευρολογική συμπτωματολογία. Περαιτέρω συνεστήθη νευροχειρουργική εκτίμηση και εδόθησαν εκ νέου οδηγίες.

Επειδή από το ανωτέρω εκτεθέν ιστορικό δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία, ότι αμφότεροι οι μηνυόμενοι α) ισχυρίσθηκαν-διέδωσαν για το πρόσωπό μου γεγονότα και εκφράσεις, που μπορούν, να βλάψουν την τιμή ή την υπόληψή μου και β) με πρόθεση προξένησαν σ’ εμένα σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας μου.

Επειδή τα παρατιθέμενα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά συγκροτούν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της δυσφήμησης και της απλής σωματικής βλάβης, τα οποία αμφότερα προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 362 και 308 παρ.1 Π.Κ. αντιστοίχως).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΜΗΝΥΩ

Τους α) Νικόλαο Σαράντη του               και β) Βασίλειο Βαλασόπουλο του             για τις ανωτέρω πράξεις.

Δηλώνω, ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση από την ηθική βλάβη, που έχω υποστεί από τις προπεριγραφείσες πράξεις των μηνυομένων για το ποσό των 40 Ευρώ, επιφυλασσόμενος να προσφύγω στα πολιτικά δικαστήρια για το υπόλοιπο της χρηματικής ικανοποίησής μου.

Στην παρούσα μήνυσή μου επισυνάπτω σε επικυρωμένα αντίγραφα τα κάτωθι αποδεικτικά έγγραφα:

1)         Την υπ’ αριθμ. 16345/17-10-2014 ιατρική βεβαίωση των ιατρών του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως.

2)         Το υπ’ αριθμ. 47958/06-11-2014 πιστοποιητικό εξέτασης του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ».

3)         Αποσπάσματα δημοσιευμάτων από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, τα οποία αναφέρονται στο επίδικο συμβάν και από τα οποία προκύπτει η τέλεση των εγκληματικών πράξεων των μηνυομένων εις βάρος εμού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΟΥΖΑΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ AFTODIOIKISI.GR


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!