Ειρωνείες Πολιτικής Προστασίας σε Δ. Αλίμου: Τι πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;»

Την κρατική αδιαφορία για την πυροπροστασία στην Άλιμο, αλλά και την ειρωνική απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου της Πολιτικής Προστασίας στις επίσημες διαμαρτυρίες του για την εξαίρεσή του από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλίμου.

Όπως τονίζει ο Δήμος, «από τους 332 Δήμους της Ελλάδας, το Κράτος επιχορηγεί τους 327, για να λαμβάνουν μέτρα κατά των πυρκαγιών (αποψιλώσεις, συστήματα πυρόσβεσης κ.λπ.), αλλά ΔΕΝ επιχορηγεί 5 Δήμους, μεταξύ αυτών και ο Άλιμος.

Η ειρωνική απάντηση του αρμόδιου υπαλλήλου της Πολιτικής Προστασίας στις επίσημες διαμαρτυρίες του Δήμου Αλίμου για την εξαίρεσή του από την κρατική επιχορήγηση για προληπτικές δράσεις πυροπροστασίας ήταν «Τι πράσινο έχει ο Άλιμος για να καεί;«.

Η πυρκαγιά στη δενδρόφυτη περιοχή της παλαιάς «Φαντασίας» στις 2 Αυγούστου απέδειξε ότι ο Άλιμος «έχει πράσινο που μπορεί να καεί»…

Ευτυχώς, στη φωτιά παρενέβη αμέσως ιδιωτικό πυροσβεστικό όχημα της εταιρείας «Ελληνικόν ΑΕ», που περιπολούσε στην περιοχή, και στη συνέχεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τις οποίες ανεφοδίασε ο Δήμος μας με την υδροφόρα του.

Το αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να σβήσει γρήγορα και η ζημιά να περιοριστεί, έχοντας βέβαια καταστρέψει αρκετή βλάστηση σε μία περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, με ανασκαφικά ευρήματα προϊστορικής εποχής.

Να σημειωθεί ότι εδώ και 3 μήνες ο Δήμος Αλίμου έχει απευθυνθεί εγγράφως στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαμαρτυρόμενος για την άδικη και αδικαιολόγητη διάκριση, αλλά το μόνο που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής, είναι η κρατική αδιαφορία για την πυροπροστασία στον Άλιμο.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]