Εικόνες ντροπής σε σχολείο του Περάματος (φωτό) - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
14
Μάρτιος
Back

Εικόνες ντροπής σε σχολείο του Περάματος (φωτό)

Για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό το αποχωρητήριο, όπως επίσης και μια αίθουσα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος, καταγγέλλει τον Δήμο Περάματος, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές του ειδικού σχολείου, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα υγείας εισπνέουν μούχλα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αφού η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο. Όσο για την αίθουσα, η οποία είναι απαραίτητη για χρήση και διδασκαλία, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»:

«Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» καταγγέλλει ομόφωνα τη Δημοτική Αρχή Περάματος για την άθλια και συνάμα επικίνδυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό το αποχωρητήριο και μια αίθουσα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Όπως επιβεβαιώνουν και τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στον Σύλλογό μας από την Προϊσταμένη του σχολείου (υπ. αριθμ. πρωτ. 249, 16/1/22), από την Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά ( υπ. αριθμ πρωτ. 940649, 29/9/2022), αλλά και από αυτοψία στο σχολείο μελών του ΔΣ του Συλλόγου η κατάσταση στην κτηριακή υποδομή του σχολείου είναι ακατάλληλη για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το αποχωρητήριο στο ισόγειο και μία αίθουσα μεσοτοιχία με το αποχωρητήριο παρουσιάζουν σε οροφή και τοιχοποιία υγρασία, πτώση επιχρισμάτων και έντονη οσμή μούχλας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές του ειδικού σχολείου, που είναι μαθητές με διάφορα προβλήματα υγείας, και οι εκπαιδευτικοί να εισπνέουν μούχλα, καθώς η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο, ενώ η αίθουσα, που τόσο αναγκαία είναι για χρήση και
διδασκαλία, να μη χρησιμοποιείται.

Για αυτήν την άθλια κατάσταση τόσο η προϊσταμένη και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου όσο και το ΔΣ του συλλόγου μας είχαμε αποσπάσει προφορική δέσμευση από τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας από αρχές Οκτώβρη ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσα στα Χριστούγεννα που το σχολείο θα είναι κλειστό, για να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης απρόσκοπτα.

Δυστυχώς, η στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει πόσο αφερέγγυα και ανάλγητη είναι, αφού εδώ και μήνες εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που δεχόταν. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα σχολεία, και μάλιστα ο ευαίσθητος τομέας της ειδικής αγωγής, αποτελεί κόστος που δε θέλει να επωμιστεί.

Είναι εξάλλου η ίδια η δημοτική αρχή που εδώ και χρόνια αναγκάζει τα σχολεία για την πλειοψηφία των εργασιών συντήρησης και επισκευών να καλύπτουν την παραπάνω δαπάνη από τα λειτουργικά τους έξοδα, που προορίζονται για την αγορά αναλώσιμων, εποπτικού υλικού, πληρωμή ΔΕΚΟ κ.τ.λ., και όχι για συντηρήσεις σχολείων, ενώ η ίδια δεν αξιοποιεί το κονδύλι της ΣΑΤΑ για τις παραπάνω εργασίες που είναι υποχρεωμένη να κάνει, αφού το λαμβάνει από κρατική επιχορήγηση.

Είναι η ίδια που δεν έχει φροντίσει να έχουν τα σχολεία πιστοποιητικό πυρασφάλειας και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τέλος, είναι η ίδια που εδώ και 7 χρόνια δεν έχει φροντίσει να διεκπεραιώσει τους απολογισμούς της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής με αποτέλεσμα η επιτροπή να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των σχολείων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣ!

Διεκδικούμε γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την κτηριακή τους υποδομή. Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο να επισπεύσει τις εργασίες άμεσα παίρνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του ειδικού σχολείου. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…

Από την πλευρά μας δε θα επιτρέψουμε να μην υλοποιηθούν οι εργασίες.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!