Είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες από τον Δ.Πατρέων – Σε ποιες δομές φιλοξενίας θα διανεμηθούν

Η αποστολή του Δήμου Πατρέων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παναγιώτη Μελά, παρέδωσε την Παρασκευή 18 Μαρτίου, τα είδη πρώτης ανάγκης στο Ελληνικό, στο χώρο που έχει διαμορφωθεί και παραμένουν οι εγκλωβισμένοι από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, πρόσφυγες και μετανάστες. «Τα τρόφιμα, το νερό και τα είδη ρουχισμού, συνολικής ποσότητας εφτά τόνων, τα προσέφερε ο πατραϊκός λαός από το υστέρημά του, σαν ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της πόλης.

«Η παράδοση στο συγκεκριμένο χώρο έγινε γιατί παρότι είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους αρμοδίους του Δήμου Αθηναίων, όπου μας είχε ζητηθεί να παραδοθούν στον Ελαιώνα, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι δεν υπήρχε αρκετός αποθηκευτικός χώρος», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, εξηγώντας πιο συγκεκριμένα ότι η ποσότητα παραδόθηκε στις αποθήκες που λειτουργούν στο Ελληνικό και εξυπηρετούν τις δομές του Ελαιώνα, του Πειραιά και του Ελληνικού.

«Αυτό που έχουμε να σημειώσουμε είναι η εμφανής απουσία του κρατικού μηχανισμού. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη του συντονισμού της παραλαβής και καταγραφής της βοήθειας που έφτασε στις αποθήκες από το Δήμο Πατρέων. Ο χώρος λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες ενός μικρού αριθμού εθελοντών. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Αντιδημάρχου του Δήμου Πατρέων κ. Μελά δεν κατέστη δυνατόν ούτε να συναντηθεί, ούτε να συνομιλήσει με τον όποιο υπεύθυνο είχε ορίσει το αρμόδιο υπουργείο», σημειώνει ο Δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η παράδοση και άλλων ειδών που έχουν συγκεντρωθεί, συγκεκριμένα την Τρίτη θα παραδοθούν τρόφιμα και ρουχισμός στη δομή στο Σχιστό.

dimos patreon prosfyges yliko b

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!