Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητρόπολης Ωρωπού και Φυλής

Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητρόπολης Ωρωπού και Φυλής

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, τα Ιερά Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητρόπολης Ωρωπού και Φυλής της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (ΓΟΧ), που βρίσκεται στη Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

«Ιστορική ημέρα για τη Μητρόπολη» χαρακτήρισε την ημέρα των εγκαινίων του Ναού ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός, και ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τους τούς Αρχιερείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τους εκπροσώπους της Δημοτικής και της Τοπικής Αρχής και το πλήθος των πιστών που συνέρευσαν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας covid-19, και τίμησαν την τελετή των εγκαινίων.

Της τελετής των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, προΐστατο  ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Καλλίνικος. Είχε προηγηθεί Όρθρος και λιτάνευση, γύρω από το Ναό, συνοδεία μόνο των Αρχιερέων και Ιερέων. Μετά τα εγκαίνια τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου και ακολούθως ο Μητροπολίτης κ. Κυπριανός υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα αρχιερείς, κληρικούς και επισήμους, στο Μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής.

Ο παλαιός Ναός της Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης είχε υποστεί ζημιές στον μεγάλο σεισμό που «χτύπησε» την Αττική το 1999, και κατεδαφίστηκε. Στη θέση του οικοδομήθηκε ο μεγάλος, λαμπρός και μεγαλοπρεπής Μητροπολιτικός Ναός που εγκαινιάστηκε σήμερα, Κυριακή 25 Ιουλίου. Στην ανοικοδόμηση του Ναού συνέβαλαν και οι Τοπικές Αρχές, τις οποίες ο Μητροπολίτης κ. Κυπριανός ευχαρίστησε θερμά.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΦΥΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]