Εγκαίνια από Μπουτάρη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS

Το νέο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, στην οδό Εγνατίας 94, εγκαινίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Στο συγκεκριμένο Κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη Μαΐου σε ιδιόκτητο ακίνητο του Σωματείου, που αποτελεί δωρεά κληρονομιάς Δημοσθένη Τσελεπίδη, θα στηρίζεται όχι μόνο το παιδί, αλλά ολόκληρη η οικογένεια που πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά μία συνεργασία του Κέντρου με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. «Φέτος ξεκινά η συνεργασία του δήμου με τα Παιδικά Χωριά SOS. Στόχος είναι να γίνουν και άλλα τέτοια κέντρα που να στηρίζουν την οικογένεια και το παιδί. Να βρούμε χώρους του δήμου για να αναπτύσσονται τέτοιες δράσεις», δήλωσε ο Γ. Μπουτάρης.

Επιπλέον, οι κοινωνικοί λειτουργοί του δήμου θα εντοπίζουν τις οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχιας και θα τις κατευθύνουν για βοήθεια στο συγκεκριμένο χώρο, τα έξοδα λειτουργίας του οποίου καλύπτονται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!