Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης

  • Απο stergios
  • 23 Μαρτίου 2019 - 12:53
  • Comments Off

Ο πρώην δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης έφυγε από τη ζωή, τρία χρόνια μετά τον αγαπημένο του φίλο, Παναγιώτη Τέτση, στα μέσα του Μάρτη.

Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Η Ύδρα είναι βυθισμένη στο πένθος.

Επρόκειτο για έναν πολύ αγαπητό Υδραίο, ο οποίος επίσης αγαπούσε το νησί και τους κατοίκους του και αγωνιζόταν με πάθος για τον τόπο του.

Πάντοτε παρών στις εξελίξεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Υπήρξε αναγνωρισμένος Αρχιτέκτων και επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Ύδρας.

Το νησί θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου Άγγελου, που “έλαμψε” σαν Δήμαρχος του νησιού από το 2007- και 2011 έως το 2014, και του χρωστά μεγάλη χάρη για το έργο ζωής, το έργο της Αφαλάτωσης που έλυσε το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.

Ποιος ήταν

Ο Άγγελος Κοτρώνης γεννήθηκε στην Ύδρα. Γονείς του ήταν ο Λουκάς Κοτρώνης, πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και η Άννα Κοτρώνη, Υδραία νοικοκυρά.

Είναι απόφοιτος – αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και της Ανωτάτης Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου του GRAZ της Αυστρίας. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Είχε την τύχη, ως νεαρός αρχιτέκτονας, να συνεργαστεί ως προσωπικός συνεργάτης του μεγάλου και γνωστού Αρχιτέκτονα – Πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη, στην μελέτη και στην κατασκευή του οικισμού «Απολλώνιο» στο Πόρτο Ράφτη, αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας να βάλει την σφραγίδα του σε πολλά ιδιωτικά κι δημόσια έργα.

Στο νησί, πρόσφερε ανιδιοτελώς, τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του και πάντα για κοινωφελείς σκοπούς, με έναν και μόνο στόχο, το καλό της Πατρίδας του της Ύδρας.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, είναι δικά του έργα. Έργα για τα οποία αισθάνεται υπερήφανος, γιατί είναι συνδεδεμένα με όμορφες αναμνήσεις, όπως η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Μακαριστό Γέροντα πρ. Ύδρας Κυρό Ιερόθεο.

Αγαπά την Ύδρα τόσο πολύ και έχοντας ολοκληρώσει έναν επιτυχημένο κύκλο επαγγελματικής διαδρομής, αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, από αγάπη και προσφορά στον τόπο του.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Ύδρας.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ, ΥΔΡΑ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!