Εφετείο Θεσσαλονίκης: Αθώος παμψηφεί ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
25
Νοέμβριος
Back

Εφετείο Θεσσαλονίκης: Αθώος παμψηφεί ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Με ψήφους 3-0, ο δήμαρχος Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου αθωώθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης από την κατηγορία ότι ως τέως δήμαρχος Λιτοχώρου και τέως πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρισης Αμμοχάλικου πωλούσε σε διαφορετικές τιμές, ανάλογα με την εταιρεία, αδρανή υλικά, με αποτέλεσμα την απώλεια για το Δημόσιο εσόδων ύψους 73.000-150.000 ευρώ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Με ομόφωνη απόφασή του το Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο από κάθε κατηγορία τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή 22/6/2012 λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι. Η δίκη είχε αρχίσει από χθες (σ.σ.: Πέμπτη) το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε μετά τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια όταν έφτασε στα χέρια τού τότε Εισαγγελέα Κατερίνης μια ανώνυμη επιστολή, ο συντάκτης τής οποίας κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο Λιτοχώρου και νυν δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, για δήθεν σοβαρές ζημίες σε βάρος της τ. δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Λιτοχώρου (ΔΕΑΛ).

Ο κ. Παπαθανασίου τέθηκε σε αργία την άνοιξη του 2012, χωρίς να έχει δικαστεί και χωρίς να έχει καταδικαστεί. Η δίκη αρχικά επρόκειτο να γίνει τον Φεβρουάριο του 2012, ωστόσο, ο κ. Παπαθανασίου είχε ζητήσει από το Εφετείο Θεσσαλονίκης την επίσπευση της δίκης. Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 19/9/2011, ωστόσο με ευθύνη τού δικαστηρίου αναβλήθηκε για τις 16/2/2012 αλλά και πάλι αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Τους 13 μήνες όπου ο εκλεγμένος δήμαρχος ήταν σε αργία, τον αντικαθιστούσε επάξια ο αναπληρωτής του Γιώργος Φαρμάκης.

Καθ’ όλο το διάστημα από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα, ο κ. Παπαθανασίου υβρίστηκε και συκοφαντήθηκε, όσο κανείς άλλος στα χρονικά της Πιερίας, αφού διάφοροι έβγαιναν, κυρίως ανώνυμα, στα blogs αλλά και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης όπου τον έβριζαν και τον συκοφαντούσαν.

Άλλοτε έλεγαν ότι οπωσδήποτε θα καταδικαστεί, άλλοτε τον ειρωνεύονταν, άλλοτε διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις εναντίον του. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα που άδικα ανέβαινε το γολγοθά του, σηκώνοντας το “«Σταυρό τού Μαρτυρίου» του, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δ. Δίου-Ολύμπου έκαναν συχνά-πυκνά επιθέσεις εναντίον του.

Ωστόσο, η σημερινή αθωωτική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, επαναφέροντάς τον στη θέση του και στα καθήκοντά του.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!